PARTIZAN DEKLASIRAO KRKU Reakcija crno-belih posle Tel Aviva i +40 u Novom Mestu

18:05 | 08-10-2023

Košarka 0

Košarkaši Partizana savladali su Krku rezultatom 96:56

Aleksa Avramović
Marko Metlaš/Alo!

U okviru drugog kola ABA lige, ekipa Željka Obradovića i više nego ubedljivo je savladala domaćina Krku, tako da se može reći da je pojačan trening kazne nakon teškog poraza u Izraelu urodio plodom.

Od samog starta prve četvrtine Partizan je krenuo nešto sporije, sa druge strane Krka je krenula sa namerom da se nadmeće. Sama hala Leon Štukelj je bila nezgodna, tvrdi obruči su naterali crno-bele na dosta promašaja. Ipak, nošeni raspoloženim Avramovićem uspeli su da se povrate igrački i da nametnu svoj ritam, tako da povedu sa 5 poena razlike.

Druga četvrtina je nešto potpuno drugačije, od samog starta izuzetan ritam košarke i kvalitetni napadi. Opet se istakao Avramović, ali tu se priključio Kaminski sa nekoliko dobrih organizacija u fazi napada i lepih asistencija. Partizan je napravio prednost od 18 poena samo u drugoj deonici i to izgleda da će napraviti prevagu, te će uništiti moral domaćinskog tima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Treću deonicu je obeležila fantastična partija PJ Doužera, koji igra u nekon laganom ritmu, a uspeva svojom preciznošću u svakom potezu da napravi veliku razliku. Krka prosto nema šta je potrebno da bi se odbranila, a još manje da bi napala. Treća deonica je još jednom potvrdila to da će ova utakmica biti samo lakši trening za crno-bele.

Poslednju četvrtinu su rutinski priveli kraju, tako da je Partizan slavio sa 40 poena prednosti. Najbolji igrač Partizana je ponovo bio Aleksa Avramović, koji je dao 15 poena, uz šest skokova i dve asistencije. Zabeležio je indeks korisnosti 20. Odlični su bili i Koprivica sa 12 poena i Doužer sa 11. Minutaža je bila savršeno ujednačena, tako da su svi igrači zadržali neophodnu svežinu za naredne protivnike.

Kod Krke najistaknutiji su bili Hamilton i Cerkvenik sa po 16 poena, dok osim njih niko nije pružio značajniju partiju.

Partizan narednu utakmicu igra u okviru Evrolige protiv Asvela u Francuskoj 12. oktobra.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading