"SRPSKO ČUDO" ZAPALILO AMERIKU Srednjoškolac o kom svi bruje, elitni koledži se otimaju za njega, Srbija ne treba da brine za budućnost

08:21 | 17-10-2023

Košarka 0

Aleksandar Alston je nova srednjoškolska senzacija u Americi, a mogli bismo da ga vidimo u narednim godinama u dresu Srbije

Aleksandar Alston
Printscreen/Youtube

Srbija bi mogla uskoro da dobije novo pojačanje iz Amerike! U pitanju je Aleksandar Alston, srednjoškolac koji je "zapalio" koledže u Americi. Krilni centar američko-srpskog porekla je imao ponude od Nju Meksika, Vestern Ilinoisa, Bredlija, Džordžije Tek, Džordžtauna, Oregona, Lojole, Arizone, Tulse, Džordžije, Indjane, Ilinoisa, Kalifornije, Ajove, Kalponija, Tenesija, Oklahome, Brajanta, LSU-a i Ohaja da se pridruži njihovim koledž timovima, ali se ipak na kraju odlučio za Ksavijer! 

BRUTALNA TUČA NA PARKETU Opšta ludnica na košarkaškoj utakmici, sevale pesnice na sve strane, jedan od glavnih učesnika i Filip Čović (VIDEO)

Alston je rođen 2007. godine, igra na poziciji krilnog centra, levoruk je i stručnjaci ga svrstavaju u 60 najboljih srednjoškolskih igrača u jegovoj generaciji. U srednjoj školi je igrao za Kenvud Akademiju iz Čikaga i bio je redovan na raznim košarkaškim kampovima, a svoje srpsko poreklo stalno ističe i na društvenim mrežama mu je nadikam "srpski snajper". Takođe je redovno igrao na turnirima Srpskog Narodnog Saveza na kojima su se prethodnih godina pojavljivali košarkaši srpsko-američkog porekl poput Frenka Kaminskog, Saše Stefanovića i Nika Rakočevića. 

Alston je visok 208 centimetara i težak oko 90 kilograma. Nije klasična već više "streč" četvorka sa dobrim pšutem za tri poena, a u svojoj srednjoj školi je u prethodnoj godini bio jedan od najboljih strelaca. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading