KEMBA VOKER NALJUTIO ZVEZDAŠE PRED MEČ U ARENI Svi su mi rekli da su navijači Partizana najluđi

14:34 | 17-10-2023

Košarka 0

Ol-star u NBA ligi pre nekoliko godina, Kemba Voker je tada bio sputan povredama i odlučio je da se pridruži Evropi kako bi ovog leta ponovo pokrenuo karijeru

Kemba Voker
EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Kako se bliži povratku u akciju sa Monakom, lider je govorio o putu koji ga je odveo u Kneževinu. On je nesumnjivo jedan od najistaknutijih regruta leta u Evropi. U julu, AS Monako je najavio potpisivanje Kembe Vokera, igrača sa izuzetno obimnim CV-om (4 puta NBA Ol-star, 750 utakmica u američkoj ligi, najbolji strelac u istoriji Šarlot Hornetsa). Dolazak, međutim, poremećen sumnjama u fizičko stanje lidera, nekoliko puta povređenog u koleno poslednjih godina i odsustva sa terena od 6. januara. 

Posle dva meseca rada da stane na noge, 33-godišnji lider pridružio se treninzima sa svojim novim saigračima i njegov povratak u takmičenje je neizbežan. Na pitanje od strane "L'Ekuipea", nova zvezda Monaka dala je najnovije informacije o svom fizičkom stanju i sumnjama koje ga okružuju:

-Ova dva meseca bila su zabavna koliko i teška i isplatilo se. Tim me je dao na posao, da povratim fizičku snagu, ali i samopouzdanje. Ne obraćam pažnju na društvene mreže. Svako ima svoje mišljenje, to je ljudska priroda. Nisam dugo bio viđen da igram, imam problema sa kolenima. Nema veze. Ne shvatam kritiku kao izazov. Niko me ne može izazvati osim mene i dovoljno sam čvrst prema sebi - rekao je Kemba francuskim novinarima. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

LJUBIMAC "GROBARA" NE PRESTAJE DA MISLI NA CRNO-BELE Moram da se zahvalim Partizanu što sam ponovo u NBA ligi

Uprkos fizičkim neizvesnostima, Roka tim se kladio na bivšeg igrača Boston Seltiksa, koji će imati prvo iskustvo u Evropi. Voker se takođe osvrnuo na tok leta koje ga je dovelo u Kneževinu:

- Monako me je već kontaktirao nekoliko meseci ranije i nisam mogao da im odgovorim. Ali kada su se vratili, shvatio sam da su zaista zainteresovani i da je to prilika koju moram da iskoristim. Rekao sam sebi da je ovo prilika da otkrijem Evropu, što nisam imao vremena da uradim. Igraću u mnogim zemljama u kojima nikada nisam bio, na mestima gde su gledaoci neverovatni, kao u beogradskom Partizanu gde mi svi govore da su najluđi - istakao je Voker pred francuskim medijima i time dodatno "pecnuo" navijače Crvene zvezde.

Jedno je sigurno: debi lidera, koji kaže da je spreman na sve da bi osvojio titule, biće posebno pod lupom širom Evrope. Ostaje da se vidi šta će to učiniti na parketu, jer se njegov povratak u takmičenje očekuje već sutra, kada Monako gostuje Crvenoj zvezdi u beogradskoj "Štark areni". 

BONUS VIDEO: 


 

 

Komentari(0)

Loading