NOVA POBEDA ZA NAGETSE Jokić nije bio briljantan, imao devet izgubljenih lopti, ali vodio Denver do trijumfa

07:23 | 28-10-2023

Košarka 0

Grizlisi pripretili, tim Majkla Melouna ipak odbio nalet rivala

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su i drugu pobedu na početku sezone u NBA ligi, ovog puta na gostovanju Memfis Grizlisima u "Fedeks Forumu" 108:104.

Meč nije obilovao prelepom košarkom, posebno ne u prvoj i trećoj deonici kada su napadi bili na poprilično skromnim brojkama. Sa izuzetkom druge četvrtine kada je viđena prava rapsodija "napadača" Nagetsi su se bolje snašli u takvom odnosu snaga i može se istaći da su na krilima sve boljeg Redžija Džeksona uz standardan duo Nikola Jokić - Džamal Marej zasluženo slavili.

Srpski as meč nije okončao sa novim tripl-dabl učinkom, ali je imao poprilično respektabilan učinak od 22 poena (8/14 FG), 12 skokova i 7 asitencija. Crna tačka njegove partije bilo je čak 9 izgubljenih lopti.

Poprilično ružnu košarku imali smo priliku da vidimo u uvodnih dvanaest minuta. Napadi bez poena su se ređali kao na traci, svega petnaest ukupno smo ih videli posle 360 sekundi, uključujući i jedan od koševa Jokića, kao i asistenciju koju je bez gledanja podelio za Arona Gordona. 

 

 

Imao je Denver u tim trenucima prednost od 11:4, a kada su ofanzivci konačno malo proradili i pogodili po koju trojku upravo se taj plus ispostavio ključnim, makar do poluvremena.

Druga četvrtina priredila je fenomenalne procente šuta za dva poena i sa penala, i dalje skromne za tri, ali je i to bilo dovoljno kako bismo je okarakterisali kao jednu od najboljih od početka sezone u svim mečevima u NBA ligi. Vođstvo gostujuće ekipe išlo je i do deset, ali je ipak "kazaljka" stala na 61:56 na pauzi. Džoker je imao 8 poena.

JOKIĆ IGRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Danilovićeve reči obradovale naciju

Poenterski su na sebe teret preuzeli Džamal Marej i Redži Džekson, koji je briljirao i protiv Los Anđeles Lejkersa. Timovi su u trećem kvartalu ponovo upali u napadačku letargiju, međutim nalet Memfisa nije dao rezultat na samom početku, pa je posle pogotka Redžija pred poslednju četvrtinu gost imao plus devet.

Uvodno čak i dvocifreno vođstvo Denvera istopljeno je brzinom svetlosti. Nizali su se poeni Grizlisa, koji su u jednom momentu poveli i sa 98:97, po prvi put od startnih 4:2. Jokiću definitivno nije previše "išlo" u napadu pošto je u momentu došao skoro do dvocifrenog broja izgubljenih lopti, ali je i pogodio trojku kada je to bilo vrlo bitno za povratak prednosti (100:98).

Pogodak sa distance Džamala Mareja za plus pet pošto je fenomenalno izigrao Markusa Smarta činio se ključnim, ali rival se nije predavao. Napdački su u finišu odgovornost u timu Majkla Melouna preuzeli Srbin i Kanađanin, dok su odgovore imali uglavnom u vidu Džeksona i Smarta. Ipak, to nije bilo dovoljno kako bi se bilo šta promenilo. 

 

 

Osim Jokića i Marej je poenterski bio najefikasniji sa 22 ponea (7/17 FG) uz 5 podeljenih dodavanja za koš, dok je 16 uz 6 asistencija imao Redži Džekson. Aron Gordon je postigao 10, dok je Majkl Porter Džunior stao na 9 i 13 skokova.

U domaćeoj ekipi Džeren Džekson Džunior je dobacio do 21 poena i 9 skokova, 20 uz po 5 asistencija i ukradenih lopti imao je Markus Smart, dok su 16 odnosno 15 dali Derik Rouz i Dezmond Bejn.

Nagetsi posle ovog susreta imaju skor 2-0, dijametralno suprotno u odnosu na Grizlise.

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

ŽKK Crvena zvezda
Košarka

Veliki dan za košarku u Srbiji!

19:51

17 oktobar, 2024

Košarka

Košarkaški savez Srbije je postigao dogovor sa strateškim partnerom Arena Sport TV da utakmice Prve ženske lige Srbije od narednog vikenda budu direktno prenošene, svakog vikenda po jedna utakmica, dok će polufinalne i finalna serija PŽLS kompletne biti uživo u prenosima na kanalima našeg najpoznatijeg sportskog provajdera.

Komentari(0)

Loading