NOVA POBEDA ZA NAGETSE Jokić nije bio briljantan, imao devet izgubljenih lopti, ali vodio Denver do trijumfa

07:23 | 28-10-2023

Košarka 0

Grizlisi pripretili, tim Majkla Melouna ipak odbio nalet rivala

Nikola Jokić
AP Photo

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su i drugu pobedu na početku sezone u NBA ligi, ovog puta na gostovanju Memfis Grizlisima u "Fedeks Forumu" 108:104.

Meč nije obilovao prelepom košarkom, posebno ne u prvoj i trećoj deonici kada su napadi bili na poprilično skromnim brojkama. Sa izuzetkom druge četvrtine kada je viđena prava rapsodija "napadača" Nagetsi su se bolje snašli u takvom odnosu snaga i može se istaći da su na krilima sve boljeg Redžija Džeksona uz standardan duo Nikola Jokić - Džamal Marej zasluženo slavili.

Srpski as meč nije okončao sa novim tripl-dabl učinkom, ali je imao poprilično respektabilan učinak od 22 poena (8/14 FG), 12 skokova i 7 asitencija. Crna tačka njegove partije bilo je čak 9 izgubljenih lopti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poprilično ružnu košarku imali smo priliku da vidimo u uvodnih dvanaest minuta. Napadi bez poena su se ređali kao na traci, svega petnaest ukupno smo ih videli posle 360 sekundi, uključujući i jedan od koševa Jokića, kao i asistenciju koju je bez gledanja podelio za Arona Gordona. 

 

 

Imao je Denver u tim trenucima prednost od 11:4, a kada su ofanzivci konačno malo proradili i pogodili po koju trojku upravo se taj plus ispostavio ključnim, makar do poluvremena.

Druga četvrtina priredila je fenomenalne procente šuta za dva poena i sa penala, i dalje skromne za tri, ali je i to bilo dovoljno kako bismo je okarakterisali kao jednu od najboljih od početka sezone u svim mečevima u NBA ligi. Vođstvo gostujuće ekipe išlo je i do deset, ali je ipak "kazaljka" stala na 61:56 na pauzi. Džoker je imao 8 poena.

JOKIĆ IGRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Danilovićeve reči obradovale naciju

Poenterski su na sebe teret preuzeli Džamal Marej i Redži Džekson, koji je briljirao i protiv Los Anđeles Lejkersa. Timovi su u trećem kvartalu ponovo upali u napadačku letargiju, međutim nalet Memfisa nije dao rezultat na samom početku, pa je posle pogotka Redžija pred poslednju četvrtinu gost imao plus devet.

Uvodno čak i dvocifreno vođstvo Denvera istopljeno je brzinom svetlosti. Nizali su se poeni Grizlisa, koji su u jednom momentu poveli i sa 98:97, po prvi put od startnih 4:2. Jokiću definitivno nije previše "išlo" u napadu pošto je u momentu došao skoro do dvocifrenog broja izgubljenih lopti, ali je i pogodio trojku kada je to bilo vrlo bitno za povratak prednosti (100:98).

Pogodak sa distance Džamala Mareja za plus pet pošto je fenomenalno izigrao Markusa Smarta činio se ključnim, ali rival se nije predavao. Napdački su u finišu odgovornost u timu Majkla Melouna preuzeli Srbin i Kanađanin, dok su odgovore imali uglavnom u vidu Džeksona i Smarta. Ipak, to nije bilo dovoljno kako bi se bilo šta promenilo. 

 

 

Osim Jokića i Marej je poenterski bio najefikasniji sa 22 ponea (7/17 FG) uz 5 podeljenih dodavanja za koš, dok je 16 uz 6 asistencija imao Redži Džekson. Aron Gordon je postigao 10, dok je Majkl Porter Džunior stao na 9 i 13 skokova.

U domaćeoj ekipi Džeren Džekson Džunior je dobacio do 21 poena i 9 skokova, 20 uz po 5 asistencija i ukradenih lopti imao je Markus Smart, dok su 16 odnosno 15 dali Derik Rouz i Dezmond Bejn.

Nagetsi posle ovog susreta imaju skor 2-0, dijametralno suprotno u odnosu na Grizlise.

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading