SJAJNA PARTIJA NIKOLE JOVIĆA Srbin iskoristio izostanak Džimija Batlera, na korak od dabl-dabla, Embid zaustavio Rajakovića

08:00 | 29-10-2023

Košarka 0

Samo dva poena su mu nedostajala Joviću da upiše dabl-dabl

Nikola Jović
AP Photo

Košarkaši Minesote savladali su na svom parketu ekipu Majamija 106:90, a srpski internacionalac Nikola Jović je za tim sa Floride odigrao odličan meč. 

Konačno, mladi košarkaš, posle odlično odigranog Svetskog prvenstva u košarci i srebrne medalje sa Srbijom, pronalazi i sovje mesto u Majamiju. Baš kao što je trener Spolstra i najavio u Manili, Jović dobija sve više minuta, a koristi ih na najbolji mogući način. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Izostanak najboljeg pojedinca tima Džimija Batlera pogodovao je Joviću koji je protiv Minesote upisao osam poena, 11 skokova i četiri asistencije, a na parketu je proveo 21. minut. 

HARDENU ZABRANJENO DA PUTUJE Službenik obezbeđenja mu nije dozvolio da uđe u avion

Kada je reč o samom susretu, Majami je dobro otvorio duel protiv Minesote, utakmica je bila ujednačena u većem delu igre, ali su domaći košarkaši u poslednjoj deonici uspostavili potpunu kontrolu i stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni. 

Naz Rid je ubacio 25 poena, Entoni Edvards je na kraju imao 19 poena i sedam asistencija, dok je Rudi Gober ubeležio dabl-dabl sa po 14 poena i istim brojem skokova. Majk Konli je takođe brojao do 14, dok su po 12 poena dodali Karl Entoni Tauns i Kajl Anderson. 

U Majamiju najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 22, dok je tri poena manje dodao Bem Adebajo.

Minesota u narednom kolu igra protiv Atlante, a Majami se sastaje sa Milvokijem. 

Još jedan Srbin nije imao svoje veče. Naime, Darko Rajaković, posle odličnog debija i pobede na klupi Toronta u uvodnom meču, nanizao je dva poraza. Tako je u noći između subote i nedelje poražen  od Filadelfije 114:107. 

Duo Siksersa Džoel Embid i Tajris Meksi koji su meč završili sa po 34 poena.

Toronto je dobro otvorio susret, imali su domaći igrači vođstvo u prvoj četvrtini, a u drugoj su održavali raniju prednost. Međutim, preokret se dogodio u trećoj deonici kada su košarkaši Filadelfije zaigrali brže i angažovanije u napadu.

Do kraja meča Filadelfija je održavala razliku i upisala prvi trijumf u novoj sezoni.

U narednom kolu Toronto i Filadelfija će se sastati sa Portlandom, kanadski tim će igrati 31. oktobra, a Filadelfija će dan ranije odigrati duel sa pomenutim protivnikom.

Komentari(0)

Loading