BRUTALNA PARTIJA DŽOKERA Nikola Jokić nastavlja da "gazi" u NBA ligi, Denver srušio Golden Stejt (VIDEO)

07:25 | 09-11-2023

Košarka 0

Novi imidž najboljeg košarkaša sveta

Nikola Jokić
AP Photo

Nikola Jokić nastavlja da "gazi" rivale u NBA ligi, a nova žrtva Srbina bio je Golden Stejt, protiv kojeg je Denver upisao pobedu od 108:105, čime je upisao osmi trijumf i ima skor od 8:1 od starta sezone i prvi je na tabeli na Zapadu.

Jokić je na ovaj meč došao sa novim imidžom, pošto je očigledno posetio frizera, a ovoga puta imao "samo" dabl-dabl, jer je uz 35 poena imao i 13 skokova i 5 asistencija. Jokić je ovoga puta imao nešto slabije šutersko veče, ali i pored toga je upisao 35 poena, što je neverovatno.

Nije ga išao šut za tri, jer je pogodio samo jednu trojku iz osam pokušaja, dok je ukupno iz igre imao 56 odsto (14 od 25), a slobodna bacanja je šutirao 6 od 10.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Malo je falilo da Jokić bude tragičar meča, jer je u poslednjem minutu promašo dva bacanja, a imao je i jednu izgubljenu loptu, posle koje se Golden Stejt vratio u igru trojkom Karija, ali je na kraju sve dobro završeno po Nagetse.

Nikola Jokić AP Photo
 

TEK JE STIGAO, A VEĆ OTPISAN Petrušev poslat i u četvrti tim ove sezone, pravo mučenje srpskog košarkaša u NBA ligi

Denver je tokom gotovo čitave utakmice vodio. Golden Stejt je imao vođstvo na početku meča i kasnije je novo dobio tek krajem treće deonice i početkom odlučujuće četvrte četvrtine. 

Nagetsi su bili bolji u prvoj deonici sa 26:21, u drugoj su imali samo poen više (27:26), a u trećoj je Golden Stejt uzvratio udarac i dobio je taj period igre sa 31:23, čime je preuzeo vođstvo.

Nakon toga viđena je rezultatska "klackalica" i bilo je jasno da ćemo ući u neizvesnu završnicu, ali je Denver u poslednjoj fazi "dodao gas" i uspeo je da se odlepi na pet poena prednosti na dva i po minuta pre kraja.

Ali, "Voriorsi" su se borili do kraja i uspeli su serijom 4:0 da se vrate u meč. Jokić je tada podelio dve asistencije saigračima, pre toga je imao uspešna bacanja, da bi posle ukradene lopte Arona Gordona na 52 sekunde do kraja, a potom i uspešnih slobodnih bacanja Koldvel Poupa delovalo da je sve rešeno. 

Međutim, Kari je ukrao Jokiću loptu na 23 sekunde do kraja, a potom pogodio trojku i ponovo se Golden Stejt vratio u život. 

Jokić je potom poslat na liniju penala, gde je promašio oba bacanja, što je Voriorsima dalo nadu da imaju i napad za pobedu na 15 sekundi do kraja. Ali, Kari je promašio šut za produžetak, koji bi Voriorsima doneo produžetak i tu je sve rešeno. 

Pored Jokića u timu Denvera istakli su se Redži Džekson sa 21 poenom i 6 asistencija, Aron Gordon koji je upisao 14 poena uz 11 skokova, dok  je Majkl Porter Džunior dao 17 poena uz 8 skokova.

Kod Golden Stejta se istakao Stef Kari sa 23 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, dok je Klej Tompson imao 15 poena uz 6 skokova.

Pogledajte i sve poteze Jokića sa ovog meča:

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading