OGLASILA SE ABA LIGA Najoštrije osudili napad na delegaciju Crvene zvezde U Hrvatskoj, ovo su hitno tražili

06:45 | 12-11-2023

Košarka 0

"Što pre uhapsiti napadače"

Košarkaši Zvezde
ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA lige osudilo je napad huligana na delegaciju Crvene zvezde u Zadru i zatražilo hitno privođenje napadača.

- Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezdeuoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije - navodi se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima ABA liga učiniće sve da utakmica između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca senku na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je utemeljena, poručuju iz ABA lige.

- Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude - zaključuje se u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading