KAKVA UTAKMICA U LAKTAŠIMA Zadar imao +16 na poluvremenu, Igokea posle produžetka došla do velikog trijumfa

22:33 | 24-11-2023

Košarka 0

Za preokret je najzaslužnija bila treća četvrtina, gde je domaćin istopio minus

KK Igokea
Igokeam:tel/Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee ostvarili su neverovatnu pobedu u 9. kolu regionalne ABA lige u Laktašima, pošto su uspeli da stignu i prestignu minus od 16 poena sa poluvremena i da potom kroz produžetak stignu do preokreta za sedmi trijumf - 100:94.

Prosto je neverovatno kako su loše izabranici Vlade Jovanovića delovali u prvom poluvremenu, odnosno koliko su dobro izgledali u nastavku. Pre svega je domaći tim defanzivno izgledao "rastureno", ali je 15 minuta pauze očigledno prijalo, pa se situacija dijametralno promenila. 

Serijom 25:7 je Igokea startovala treću četvrtinu, što je uostalom i bilo presudno da Zadar zapadne pod veliki pritisak i da na kraju pod njim i popusti u dodatnih pet minuta u koje se na kraju ušlo. Nije mogao ni magični Luka Božić, koji je inače ostvario dabl-dabl da pomogne gostujućem sastavu u završnici.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

LARKIN NIJE DOZVOLIO BREJK PARTIZANA U ISTANBULU Crno-belima nije pomogla ni sjajna partija Frenka Kaminskog, loša poslednja četvrtina koštala parni valjak trijumfa

Na kraju je u poslednjim momentima Igokea stigla i do "stotke", čime je samo potvrdila napadačku raspoloženost.

Najefikasniji na kraju ovog meča u timu Igokee je na kraju ubedljivo bio Stefan Mudi sa 24 poena uz tri skoka i tri asistencije, a pratio ga je Marko Jeremić sa 19 poena, odnosno Mario Nakić koji je dodao 16. Po 10 poena ubacili su Nikola Tanasković i Edin Atić. 

Što se tiče Zadra, pomenuli smo dabl-dabl Luke Božića od 28 poena i 12 skokova, a Dario Drežnjak i Marko Ramljak su stigli do 14 poena.

Igokea je na skoru 7-2, dok je Zadar na 4-5 posle devetog kola. U narednom Igokea dočekuje Mornar, a Zadar ide na noge Cedevita Olimpiji. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading