NAVIJAČI MAJAMIJA SU OVO ČEKALI Nikola Jović konačno na parketu posle povratka iz razvojne lige

08:22 | 26-11-2023

Košarka 0

Ovo mu je bio prvi meč po povratku iz razvojne lige

Nikola Jović
Printscreen

Dozivali su navijači Majamija, možemo se reći i pomalo ljutili što trener Erik Spolstra ne daje minute mladom srpskom reprezentativcu Nikoli Joviću, ali smo danas posle dužeg vremena mogli da vidimo šta i koliko on može da pokaže na parketima NBA lige. I može se reći da može da doprinese sasvim solidno, pošto je popunio sve kolone u susretu sa Bruklinom na gostovanju koje je njegov tim izgubio - 97:112.

U odsustvu Džimija Batlera, Tajlera Hira, Ar Džeja Hemptona i Drua Robinsona, Majami je morao da igra u nešto skraćenijoj rotaciji, što je između ostalog omogućilo Spolstri da baci u vatru Jovića. 

Jedini problem koji je "pravio" Nikoli jeste to što je brzo bio "napunjen" prekršajima, zbog čega je morao dodatno da bude obazriv, a ono što je interesantno i što su gotovo svi primetili jeste da ga je trener Majamija noćas forsirao na poziciji pet, koja Joviću nije baš najprirodnija. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

UBEDLJIVA POBEDA ATLANTE Bogdanović rešetao sa linije za tri poena, Hoksi razbili Vašington (VIDEO)

Sve u svemu, kada se podvukla poslednja crta, naš mladi reprezentativac ubacio je jedan poen na ovom meču, mada nije puno ni šutirao, već se fokusirao na druge aspekte igre. Zbog toga je imao i čak šest skokova uz pet asistencija, od čega se jedna u kontri posebno istakla i koju Amerikanci dele na društvenim mrežama.

Iz igre je imao 0/3, a sa linije penala 1/2 za 16 i po minuta provedenih na terenu.

Evidentno je da je Bruklin noćas bio ogroman favorit za pobedu uz sva odsustva na drugoj strani, ali se Majami nikako nije obrukao. Držao se gost sa Floride koliko je mogao i na kraju je podneo častan poraz.

Domaće je do trijumfa vodio Mikal Bridžis sa 24 poena, dok je Kameron Džonson ostvario dabl-dabl ubacivši 19 poena uz 10 skokova. Dorijan Fini-Smit je imao 16 poena, dok je Spenser Dinvidi takođe popunio dabl-dabl uz 14 poena i 11 skokova.

U Majamiju je bolji od ostalih bio Kejleb Martin sa 22 poena, dok je Haime Žakez ubacio 18 poena.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading