ODLUČIO SAM DA KRENEM DRUGIM PUTEM Mirotić: Rekao sam sebi "nemoj to da radiš"

12:31 | 08-12-2023

Košarka 0

"Odlučio sam da krenem drugim putem, nisam hteo da nastavim u NBA"

Alba - Armani
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Jedna od glavnih košarkaških saga ovog leta bila je transfer saga Nikole Mirotića koji na kraju nije potpisao za partizan, a sinoć nije igrao ni protiv Partizana. Sada su se mnogi setili i njegove izjave prilikom povratka iz NBA lige.

Iako je na stolu imao trogodišnji ugovor sa Jutom, odlučio je da se vrati u Evropu

-Bio sam slobodan agent i sa porodicom sam u tom periodu bio u Grčkoj na odmoru. Juta je želela da dođem na sastanak 30. juna da potpišemo ugovor. Trogodišnji, garantovan, odličan ugovor. Pričao sam sa svojom suprugom i ona mi je rekla da radim ono što me čini srećnim.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U poslednjem momentu se predomislio i odlučio da ne otputuje na potpisivanje ugovora sa Juta Džezom.

-Kupio sam kartu za dva dana, da otputujem tamo. Čekao sam na aerodromu u Solunu i onda sam počeo da se pitam šta ja uopšte radim na aerodromu, zašto nisam sa svojom porodicom. Rekao sam sebi 'Niko, nemoj to da radiš, ako odeš potpisaćeš'. Napustio sam aerodrom, vratio sam se u hotel i rekao sam agentu da se neću ukrcati na let i da se izvini Juti. Odlučio sam da krenem drugim putem, nisam hteo da nastavim u NBA.

Zatim je potpisao za Barselonu.

-Ima ljudi koji hoće da budu u NBA, čak i po cenu da ne igraju. Košarka u Evropi je na vrhunskom nivou, Evroliga je sve kompetitivnija, Endesa je veoma jaka i za mene je to korak dalje u karijeri, sada opet moram da se dokazujem.

 

 

 

Komentari(0)

Loading