ŠOKANTAN PORAZ BARSELONE Nekadašnji igrač Budućnosti u poslednjoj sekundi srušio Katalonce (VIDEO)

21:20 | 10-12-2023

Košarka 0

Košarkaši Saragose u sjajnom meču 13. kola prvenstva Španije pobedili su Barselonu sa 101:99, a blistao je Kanađanin Tre Bel Hejns

FK Saragosa
Printscreen/Twitter

Domaći tim uspeo je da nanese senzacionalan poraz gostu iz Evrolige na zaista neverovatan način, pogotkom bivšeg igrača Budućnosti, Tre-Bela Hejnsa u poslednjoj sekundi utakmice za stotku - 101:99! 

Gledali smo zaista neverovatno uzbudljivih poslednjih 30 sekundi utakmice. Gotovo da se nije znalo na koju stranu će otići meč, a verovatno su svi očekivali i dodatnih pet minuta zabave.

Naš Dejan Kravić je na tačno pola minuta do kraja pogodio jedno od dva bacanja, čime je odveo Saragosu na +3, da bi posle toga Džabari Parker uspeo da smanji na jedan poen razlike i jasno nas uvede u šou završnicu.

POSETIO UTAKMICU EVROLIGE, NIJE MOGAO DA SAKRIJE ODUŠEVLJENJE Partizan i Grobari su najveća turistička atrakcija Beograda (VIDEO)

Prvo je Tre Bel-Hejns na 14 sekundi do kraja realizovao oba slobodna bacanja, da bi posle toga Džabari Parker ponovo stupio na scenu i trojkom doneo potpuno poravnanje na sedam sekundi do kraja. Ali imala je Saragosa tajmaut i napad za pobedu.

Lopta je ponovo došla u ruke nekadašnjeg košarkaša Budućnosti. On je prvo uspeo da zaobiđe jednog, pa još dva čuvara i da položi loptu u koš za delirijum u dvorani. 

Za Barselonu je na ovom meču 23 poena postigao pomenuti Parker, a pratio ga je Niko Laprovitola sa dva manje uz devet asistencija. Nestvarni Bel-Hejns je pored toga što je bio junak imao i dabl-dabl od 19 poena i 13 podeljenih lopti saigračima za dabl-dabl.

Naš Dejan Kravić je takođe bio dvocifren za Saragosu sa 10 poena i pet skokova, dok je Nikola Kalinić u dresu Barse ubacio četiri poena uz pet skokova i pet asistencija.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading