Basket tri na tri dobio najbolje u Beogradu

22:40 | 11-12-2023

Košarka 0

Gradska završnica školskog prvenstva Beograda u basketu 3x3 održana je u u Hali sportova "Ranko Žeravica"

Basket 3x3
Privatna arhiva

Posle nekoliko dana takmičenja, dobili smo najbolje. Kod srednjoškolaca trijumfovali su dečaci Zemunske gimnazije i devojčice iz Medicinske škole na Zvezdari. U konkurenciji osnovnih škola, zlatne medalje osvojili su dečaci OŠ Kneginja Milica (Novi Beograd) dok su kod devojčica najbolje bile učenice OŠ Despot Stefan Lazarević (Zvezdara).

Istovremeno, tokom takmičenja u dvorani je predstavljen "fidžital", novi sport koji je sve popularniji među mladima. Fidžital je kombinacija gejminga (video igrice) na konzolama i fizičkog dela sporta, u ovom slučaju igranja basketa.

Basket 3x3 Privatna arhiva
 

Takmičenje je organizovala Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku grada Beograd. Medalje pobednicima dodelili su gradski sekretar za sport Nikola Penić, nekadašnji uspešni košarkaši Mile Ilić i Vladimir Tica, savetnik u sekretarijatu Novica Todosijević, predsednik E games saveza Dalibor Marinović, voditeljka Sanja Batar, sportski novinar Željko Vučković i gen sek BAŠS Slobodan Đurić.

- Zadovoljstvo je prisustvovati takmičenjima koje organizuje Beogradska asocijacija za školski sport. Školski sport je sve masovniji. Imao sam priliku da uz basket tri na tri prisustvujem i pilot projektu asocijacije. U pitanju je fidžital, sport koji se događa u praksi a onda i kroz igranje video igrice istog sporta. Odziv mladih je bio veliki. Moram da istaknem da Beogradska asocijacija za školski sport organizuje tokom čitave godine takmičenja u 16 sportova i ona je sasvim sigurno jedan od najvećih partnera Sekretarijata za sport i omladinu – istakao je Nikola Penić, gradski sekretar za sport.

Basket 3x3 Privatna arhiva
 

Poredak osvajača medalja: OŠ dečaci: 1. Kneginja Milica (Novi Beograd), 2. Josif Pančić (Čukarica), 3. Veselin Masleša (Voždovac). MVP je Jovan Baljević.

OŠ devojčice: 1. Despot Stefan Lazarević (Zvezdara), 2. Branko Radičević (Zemun), 3. Sveti Sava (Vračar). MVP je Luna Knežević.

Srednje škole dečaci: 1. Zemunska gimnazija, 2. Ruđer Bošković (Čukarica),

3. SS Ušće (Novi Beograd). Devojčice; 1. Medicinska škola (Zvezdara),

2. Gimnazija Patrijarh Pavle (Rakovica), 3. Gimnazija “Sveti Sava” (Savski venac). MVP je Marija Maksić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading