PREMINUO POZNATI ČLAN KUĆE SLAVNIH Bio je MVP NBA lige, Pejsersi povukli njegov broj iz upotrebe

16:51 | 14-12-2023

Košarka 0

Velika tuga u SAD zbog smrti poznatog košarkaša

NBA liga
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nekada košarkaš Indijana Pejsersa i dvostruki NBA šampion sa Pejsersima Džordž Mekginis preminuo je u 73. godini, kako zvanično prenosi klub iz Indianopolisa.  

Kako klub izveštava, Mekginis je preminuo u bolnici nakon skoro nedelju dana lečenja, a uzrok smrti su srčane smetnje. 

- Džordž Mekginis je oblikovao neke od najlepših košarkaških uspomena za generacije Husiersa. On je bio definicija košarkaške legende Indijane, šampiona i sportiste iz Kuće slavnih. Ali on je bio više od toga. Džordž je bio porodica. Strastveni zagovornik svojih kolega igrača i prisutno, nasmejano lice naše franšize, Džordž je bio sinonim Indijane i mnogo će nam nedostajati - naveli su Pejsersi u saopštenju. 

STAVLJAJU MI REČI U USTA Jokić progovorio o igranju za reprezetnaciju, cela Srbija je zabrinuta

On je igrao za tim iz Indijane dva puta, jednom u eri ABA lige, drugi put u eri NBA lige i dve godine zaredom je uzeo titule (1972. i 1973. za vreme ABA), a za najkorisnijeg igrača finala je bio proglašen upravo te druge godine.

Proglašen je za MVP-a sezone 1974/75, a njegov dres sa brojem 30 se nikada više neće nositi u ovom timu, pošto je već ranije povučen iz upotrebe. Pored Indijane igrao je i za timove iz Filadelfije i Denvera, a u Kuću slavnih je ušao 2017. godine. 

BONUS VIDEO: 

 

Komentari(0)

Loading