NISMO MOGLI DA PARIRAMO "Da je bilo više fokusa, možda bi utakmica otišla u drugom smeru"

20:35 | 17-12-2023

Košarka 0

Trener Studentskog centra Dejan Jakara govorio je nakon meča sa Crvenom zvezdom

Dejan Jakara
SC Derby Filip Roganovic

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar 91:77 u okviru 13. kola ABA lige i upisali 12. pobedu. Sa druge strane SC Derbi upisao je šesti poraz, ali su izabranici Dejana Jakare pružili dobru partiju i namučili crveno-bele u Morači. Trener domaćina bio je zadovoljan prikazanim od strane njegovih igrača, a zamerio im je samo manjak fokusa u poslednjoj deonici.

-Prvo moram da čestitam Zvezdi na pobedi potpuno zasluženoj. Mi smo odigrali dobar meč, jedino na kraju su nas ova tri minuta bez fokusa koštali. Izgleda na kraju da je utakmica bila dosta laganija. Rezultat je takav kakav je utakmica pokazala. Treba raditi na nekim detaljima, ja ne mogu ceo meč da skačem, ostao sam bez glasa, ali do pola poslednje četvrtine smo uradili sve što je trebalo. Na kraju umor i iskustvo jačih utakmica, nismo mogli da pariramo.

Uporedio je ovaj meč sa utakmicom protiv Partizana koju je SC Derbi odigrao prtehodnog vikenda u Štark Areni.

- Ova utakmica je bila takva. Protiv Partizana smo u prvoj četvrtini igrali i naučili da branimo, jesam zadovoljan, teško je kada ekipa kakva je Zvezda stalno menja, samo dolaze novi igrači. Mi kada gledamo sa trenerima, sve razumemo, ali igračima je dosta teže. Moram da čestitam Zvezdi za celu utakmicu.

Dodatno je pojasnio da je bilo potrebno fokusa.

- Možda je malo lakše, jer je prva petorka Zvezde bila defanzivno orijentisana sa Hangom koji se vratio. Partizan je igrao sa tri visoka igrača. Ne mogu da im zamerim ništa za Partizan, koji ima jako dobar napad. Malo fokusa samo da je bilo više, možda bi ova utakmica otišla u drugom smeru.

Naredne nedelje očekuje ih gostovanje Budućnosti.

- Mislim, sigurno jeste da je to neka prednost, ali Budućnost ima vrhunsku ekipu sa dosta atleta. Ovde smo igrali više na glavu, fizikalija je na većem nivou.

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading