SJAJNO VEČE ZA MEMFISOVU ZVEZDU Povratak Moranta na teren posle 25 utakmica suspenzije, postigao koš za pobedu uz zvuk sirene

07:35 | 20-12-2023

Košarka 0

Kakva noć za zvezdu Memfisa...

Golden Stejt Voriors
AP Photo

Nakon 25 mečeva suspenzije, koliko je dobio zbog ponovnog nošenja pištolja u javnosti, Dža Morant se vratio na parket i odmah je postao heroj Memfisa! 

Naime, Morant je utakmicu protiv Nju Orleans Pelikansa završio sa 34 poena, osam asistencija i šest skokova, ali ono štto je najvažnije pogodio je šut za pobedu uz zvuk sirene - 115:113! 

Prosto je neverovatno da su se Morant i Grilziji probudili u drugom poluvremenu, pošto su na odmoru imali zaostatak od čak 19 poena (60:41). Međutim, pomenuti košarkaš je vezao sedam poena u nastavku i posle treće četvrtine na semaforu je stajalo 87:77. 

JOKIĆ SA DENVEROM DOLAZI U BEOGRAD? Amerikanci "poludeli" za atmosferom koju su navijači Partizana napravili na Tašu (VIDEO)

U ludom finišu, Morant je ubacio šest poena. Najpre pri rezultatu 109:109, flouter na 1.20 do kraja, što je bilo i prvo vođstvo Memfisa od prve deonice. Zatim i preko Džonsa i Vilijamsona za 113:111, a na kraju je nadmudrio Džonsa jedan na jedan za kraj.

- Košarka je moj život, uzbuđen sam što se vraćam. Radio sam. Nisam igrao utakmicu osam meseci, imao sam dosta vremena da naučim neke stvari. Prošao sam kroz mnogo teških dana - rekao je Morant psole meča.

Džeren Džekson Junior ga je pratio sa 24 poena, Dezmond Bejn je imao 21, dok su ostali u redovima Memfisa svi bili jednocifreni. S druge strane, Brendon Ingram je imao 34 poena. Jonas Valančijunas je dodao 22 i 14 skokova, dok je Si Džej Mekolum ubacio 18 poena.

Golden Stejt je tek posle produžetka savladao Boston rezultatom 132:126, mada je Klej Tompson imao priliku da u regularnom delu reši situaciju šutem za tri poena.

Tomspon je meč završios a 24 peona, dok Stef Kari sa 33 bio najefikasniji igrač Ratnika. Džonatan Kuminga ih je pratio sa 17 poena i sedam skokova, a Hrvat Dario šarić je ubacio 11 sa klupe.

Derik Vajt i Džejlin Braun su vodili glavnu reč kada je u pitanju Boston. Prvi je ubacio 30 poena, drugi je meč završio sa 28 poena, osam skokova i sedam asistencija. Tejtum je imao 15, Holidej 13, koliko i Horford koji je dodao 12 skokova.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading