RUČAK I DORUČAK Aca Petrović ispričao anegdotu o bratu Draženu koju niko nije znao

23:23 | 28-12-2023

Košarka 0

Legendarni hrvatski košarkaš i jedan od najboljih igrača u istoriji bivše Jugoslavije Dražen Petrović je imao zanimljiv nadimak u detinjstvu.

Aco Petrović
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Njegov rođeni brat i bivši selektor košarkaške reprezentacije Brazila i BiH Aleksandar Petrović je otkrio nešto što su samo retki znali o Draženu.

Nadimak košarkaškog Mocarta je bio doručak dok su Aleksandra zvali ručak, a iza svega se krije zanimljiva priča još iz vremena dok su bili u Šibeniku.

"Ne znam iz kojih razloga sam dobio nadimak Aco ručak, pojma nemam, ali je to tako bilo. Ustvari, znam. Tad nije bilo mobilnih telefona, da se gleda. Ko odradi domaći zadatak, trči napolje, fudbal, košarka, neki sport. Onda majka otvara prozor i viče 'Acooooo, ručak', kako je mene zvala ručak, šta je mlađi brat? On je doručak. I tako je krenulo, Dražen je bio doručak, to je manje poznata stvar vezana za njega - ispričao je Petrović u podcastu ABA lige.

Dražen je karijeru počeo u Šibenki odakle je otišao u Cibonu, a posle i u Real gde se sjajno pokazao i otišao u NBA. U najjačoj ligi sveta je igrao za Portland i Nju Džersi.

Preminuo je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći 1993. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading