KRAJ VELIKE KARIJERE Goran Dragić najavio penziju

17:40 | 30-12-2023

Košarka 0

Organizujući poseban ispraćaj i utakmicu na leto 2024. godine, najavljeno je zvanično povlačenje Gorana Dragića iz košarkaške, preneo je slovenački SiOL.net.

Goran Dragić
EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Dva organizatora događaja, Spontanzo i Fondacija Goran Dragić, rekli su da će trajati dva dana.

Počevši svoju karijeru u Sloveniji 2003. godine, Goran Dragić je prvi put igrao van svoje zemlje za Mursiju u sezoni 2006-07 na pozajmici iz Baskonije, gde se vratio tokom NBA Lockouta 2011.

Pošto je izabran od San Antonio Sparsa sa 45. pika na NBA draftu 2008. godine, on je zatim nastavio da igra šest godina u Finiksu, zatim u sezoni 2011-12 u Hjustonu, a zatim još šest godina u Majami Hitu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poslednjih godina karijere predstavljao je Toronto, Bruklin, Čikago i na kraju Milvoki Bakse. Ol-Star 2018, a proglašen je za najnaprednijeg igrača 2014, čime je iste sezone postao treći tim All-NBA lige.

Kapiten Slovenije postao keMVP FIBA Evrobasketa 2017. kada je sa svojom državom postao prvak Evrope.

Izvesno je da će ga jednog dana nadmašiti Luka Dončić, ali Goran Dragić je slovenački igrač sa najviše zvaničnih nastupa (90) i najviše postignutih poena u svim takmičenjima (1.760).

Ovaj 37-godišnjak će izneti detalje događaja na konferenciji za novinare u Ljubljani, zakazanoj za sledeći četvrtak, uz prisustvo drugih važnih ličnosti poput gradonačelnika grada Zorana Jankovića i predstavnika organizatora Mateja Avanza, otkrivajući neke imena učesnika.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading