KAO KOD KUĆE Zvezdin košarkaš uživa u Srbiji i za Alo! poručuje: Probio sam led za dolazak Litvanaca

06:00 | 06-01-2024

Košarka 0

Pre mene ovde je bio samo Valinskas, možda se posle mog boravka to promeni, kaže Gedraitis

Rokas Gedraitis
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Dve evropske nacije različitih geopolitičkih pozicija i karaktera imaju (makar) jednu zajedničku stvar - ljubav prema košarci!

Rokas Gedraitis Profimedia
 

Srbija i Litvanija, ranije kao SFRJ i SSSR, veliki su košarkaški rivali otkako se zakotrljala narandžasta lopta na Starom kontinentu. Možda otuda kuriozitet da su u našoj zemlji za sve ove godine samo dva Litvanca zarađivala za život igrajući košarku.

Rokas Gedraitis Alo!/Marko Metlaš
 

Paulius Valinskas je prošle sezone nosio dres FMP, a ove je to Rokas Gedraitis u Crvenoj zvezdi. Bivši igrač Albe i Baskonije u razgovoru za Alo! otkriva kako se oseća u Beogradu i kako provodi vreme kada nema treninga i utakmica.

- Dobro se osećam u Beogradu. I ranije sam isticao, ako je mojoj familiji dobro, i meni je. Dobro se osećam i na terenu jer igram sve bolje. Ja sam tek drugi litvanski igrač u Srbiji. Prošle godine je to bio Valinskas, a ove sezone sam ja tu. Ne znam zašto je to tako, zašto je tako malo Litvanaca dolazilo ovde. Možda ću ja biti taj koji je probio led i da će ubuduće biti više Litvanaca u Srbiji. 

Rokas Gedraitis i supruga Aušra Alo!/Marko Metlaš
 

Srpska prestonica je nadaleko čuvena po noćnom životu i provodu, ali to je jedna od retkih stvari u Beogradu koja ne privlači krilnog košarkaša rodom iz Tauragea.

- Kad sam slobodan i nemam obaveza – odmaram se. U stvari, duplo se odmaram. Nekada se i ne pomerim satima sa sofe, malo se igram s klincima, ali ne izlazim kasno uveče. Čuo sam za noćni život u Beogradu, ali ja nisam taj tip. U toku sezone izađem možda jednom ili dva puta do kasno u noć. To valjda ide s godinama. 

Nikola Topić Profimedia
 

Topić ima veliku šansu za napredak

- Nikola je mlad, ali supertalentovan. Zna da dribla, da šutne, da brani visoke plejmejkere. Mislim da će nam mnogo pomoći. Takođe, ovo je velika prilika za njega da se dokaže na najvećoj sceni. Gledajući ga kako igra, mislim da će se dobro uklopiti i pomoći nam, kao i mi njemu.

Crveno-beli ne stoje sjajno u Evroligi, iako su ambicije pre početka sezone bile najveće moguće. To može značiti samo jedno - dodatni pritisak javnosti.  

- Moramo da igramo bolje u drugom delu sezone, nema dileme. Pokušaćemo da ostvarimo cilj, a to je plej-of Evrolige. Kako sezona odmiče, tako raste i pritisak, to je po meni normalno i očekivano. Ovde su navijači najbolji i uvek očekuju pobedu na svakoj utakmici - rekao je Gedraitis.

Komentari(0)

Loading