BARANI UPISALI TRIJUMF Mornar srušio Zadar, sjajna partija Uroša Lukovića

20:00 | 13-01-2024

Košarka 0

Košarkaši Mornara poraženi su u prošlom kolu od Budućnosti u Podgorici, posle trilera i produžetka, ali je već tada viđeno da Barani izgledaju sve bolje

KK Mornar
Mornar-Barsko zlato/Media pro

Potvrda je stigla brzo. Mornar je u 16. kolu pobedio na svom parketu Zadar sa 86:78, stigao je do druge pobede, pokazao je da će se do kraja boriti za opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Najefikasniji u sastavu Mornara bili su Uroš Luković sa 17 poena i 10 skokova, Tavian Dan Martin sa 16, Milić Starovlah sa 15 poena. Kod Zadra, Arijan Lakić je postigao 19, Karlo Žganjec 17, Dario Drežnjak 13, Luka Božić 10 poena.

Barani su odlično otvorili utakmicu protiv Zadra. Dobili su prvu deonicu sa 25:21, imali su 11 poena prednosti tokom drugog kvartala – 37:26, ali se Zadar nije predavao, pa je Mornar na poluvremenu vodio sa 44:42.

Milić Starovlah je postigao 10, Aleks Gavrilović sedam, Uroš Luković šest poena. Kod Zadra, Karlo Žganjec je postigao 14, Arijan Lakić 11, Luka Božić 10 poena.

ZVEZDA PROTIV ČAČANA Sferopulos otkrio plan crveno-belih

Sredinom druge deonice parket je zbog povrede zgloba desne noge morao da napusti najbolji igrač Zadra i MVP ABA lige prošle sezone, Luka Božić, ali se nedugo zatim vratio na teren iako je u prvi mah delovalo da je povreda ozbiljne prirode. Uoči poslednje deonice, Mornar je u režiji Uroša Lukovića vodio sa 62:56.

Na četiri minuta pre kraja, posle poena Entonija Luisa, kucanja Uroša Lukovića i trojke Dan Martina, Mornar je imao prednost od 11 poena, a zatim je relativno mirno priveo meč kraju.

U narednoj rundi, Mornar igra protiv SC Derbija u Baru, dok će Zadar ugostiti ekipu Krke.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading