OVO SE "VEČITIM" RIVALIMA NIMALO NEĆE DOPASTI Partizan i Zvezda u formatu od 18 klubova Evrolige? To je zaista teško...

13:40 | 15-01-2024

Košarka 0

Direktor Borda trenera Evrolige Goran Šašić govorio je o licencama za “večite i ulasku Dubaija u elitno takmičenje, što je poslednjih dana glavna tema u košarkaškoj javnosti jer bi to, verovatno, značilo da će jedan od srpskih klubova ostati bez Evrolige naredne sezone

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

- Šta imamo sa Dubaijem u Evroligi? Uvek bih glasao za ulazak Dubaija. Poslednjih 15 godina se pominje samo Nemačka, Francuska, Engleska. Svesni smo da F4 u Londonu jedini nije bio rasprodat. Alba je meni matični klub, znam šta to znači, ali mi u Evroligi smo dobili nula evra od TV ugovora. Imali smo u Francuskoj da Evroliga mora da pokrije TV prva, ako uporedimo TV ugovore, Nemačke, Francuske, sa Srbijom, Grčkom, Turskom, Izraelom. Dubai može to da promeni, interes je sponzora. Čak i Španci su najpozitivniji da Dubai uđe u ligu - rekao je Šašić u emisiji “Jutro” na TV Prva.

Potom je govorio o mogućnosti da oba srpska kluba budu deo 18 učesnika ovog takmičenja. 

- Kako da objasnite klubovima, kao što su Valensija, Virtus, Zvezda ili Partizan, Monako u poslednje vreme, koji ulažu ogromna sredstva. Kako ti njima da objasniš da neko dobije to što oni čekaju decenijama. Milano, Bajern i Asvel su dobili dvogodišnju licencu. Trebalo bi sa svim klubovima da bude da prvo dobiješ dvogodišnju licence, a potom na duži period. Sve se vrti na period oko deset godina, kada ističu licence. Ja mislim da dva srpska kluba u ligi od 18... teško. Moramo da čekamo ekspanziju. Tu čekaju Virtus, Valensija, Monako, a može da se pojavi i neki Bešiktaš.

PANATINAIKOS RUTINSKI SLAVIO PRED PARTIZAN Lesor odmarao, Papapetru na terenu posle tri meseca

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

Prvi evroligaški derbi je itekako privukao pažnju. 

- Kada je prvi derbi ovde odigran, Željka Obradovića i mene je više ljudi zvalo za karte nego za F4. Mi smo imali goste od Čilea do Japana. Neverovatna navala je bila. Šta je to izazvalo i u američkim medijima, koji nikad ne prate Evroligu. Dokle je to došlo, da američki novinar traži da se u Beogradu igra Atlanta – Denver. Podržao bi da se NBA utakmice igraju ovde u Evropi. Što ne bi Milvoki igrao protiv Panatinaikosa?

Beograd ponovo domaći Fajnal-fora?

- Ono što je za mene najbitnije, a to je da objaviš interes za F4 i hvala bogu da imamo predsednika koji voli košarku. Druga stvar je da imaš situaciju oko pregovaranja. Mi smo 2018. godine dobili F4 posle osam meseci pregovora. Kasnije je zbog situacije 2022. godine to trajalo dva meseca. Da li će to da bude 2026. godine kada ponovo budemo organizovali F4 ne mogu da garantujem, ali očekujem da će Beograd bar na svakih pet godina uspeti da organizuje. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading