KO ZNA ŠTA GA JE SVE LEPO ČEKALO Emotivne reči Željka Obradovića o Dejanu Milojeviću

22:07 | 22-01-2024

Košarka 0

Partizan je ubedljivo slavio, ali utakmica je bila u drugom planu

Žoc
FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Košarkaši Partizana pobedili su u Areni Megu sa 112:80 u 17. kolu Admiral Bet ABA lige.

Bila je ovo jedna od najtužnijijh utakmica u istoriji srpske košakre, pošto se igrala u čast nedavno preminulog Dejana Milojevića. 

Razumljivo, Željko Obradović je najpre govorio o Milojeviću, a zatim o samoj utakmici.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Glavna impresija je ovo što se desilo našem Dejanu, mnogo je tužno i žalosno. Ne bih da ponavljam sve ono što se zna Dejanu, ali ovo što su navijači Partizana priredili jetse pokazatelj šta je Dejan bio. Ovo je u njegovu čast, najveća poseta u istoriji ABA - rekao je Obradović.

Upitan je da li bi podržao inicijativu da južna tribina "Štark arene" ponese ime Dejana Milojevića.

- Svaka inicijativa koja ide u pravcu da se obeleži Dejana Milojevića, od mene ima podršku i dobrodošla je", rekao je Obradović.

Miloje FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs
 

 

Podelio je lično sećanje na Dejana Milojevića, sa kojim kao trener sarađivao.

- Ove majice, na kojima piše da i najveći borci nekada odlaze, on je bio najveći borac sa kojim sa sarađivao. Svi ga znaju po osmehu i tome kakva je ljudina bio. Ovo što su uradili navijači jeste što su svesni kakav je Dejan bio i sa kakvom željom igrao i posle se bavio trenerskim poslom. Ko zna šta ga je sve lepo čekalo - rekao je trener Partizana.

Najefikasnija pobeda Partizana u sezoni i koliko će ona značiti pred Žalgiris i Zvezdu.

- Prva četvrtina je bila izjednačena, očigledno da smo u drugoj igrali bolju odbranu, napadački smo bili raspoloženi i za dva i tri. Na kraju za dva smo imali 75 odsto, onda je logično da si na velikom broju poena. Važno je da su igrači prepoznali odbranu Mege. Rasterećenost je pomogla da se odigra meč sa mnogo asistencija. Dan odmora, priprema za Žalgiris, pa sve ostalo - poručio je Obradović.

Ekipa Partizana konačno je bila kompleta i zdrava.

- Vratili smo se iz Atine i odradili jedan trening. Kevin nije putovao, opravio se. Naneli je takođe na put krenuo sa temperatorm, kao i neki članovi stručnog štaba. Očigledno je da vlada virus, treba se čuvati. Srećan sam što smo zdravi, nadam se da će tako i ostati - rekao je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading