PARTIZANE, OVO JE TVOJA ŠANSA! Crno-beli dočekuju Žalgiris u meču u kom je pobeda imperativ

12:07 | 26-01-2024

Košarka 0

Da li je Partizan u najboljem momentu i sa punim samopouzdanjem dočekuje ekipu Žalgirisa? Najverovatnije ne, ali će, barem na trenutak, košarkaši Željka Obradovića morati da sve stane na stranu i ispune krajnji cilj - dođu do trijumfa.

KK Partizan KK Monako
Alo/Marko Metlaš

Od 20.30 časova će u najvećoj srpskoj dvorani na noge Partizanu doći tim koji u dosadašnjem delu sezone nije ispunio zadata očekivanja, litvanski Žalgiris.

Velikana evropske košarke nedavno je preuzeo nekadašnji strateg crno-belih, Andrea Trinkijeri, koji je na momente pokazivao znake određene promene u sistemu "zelenih", ali daleko od toga da je to bio blistav nivo i nešto čega bi crno-beli trebali da se plaše.

Nešto što je nezgodno kod ovakvih utakmica jeste imperativ pobede, a nema sumnje u to da ga Partizan ima, jer bi sve osim pobede "parni valjak" u nekoj meri odaljile u borbi za plasman među osam (ili deset) najboljih timova u Evropi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KK Partizan KK Monako Alo/Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tri razloga Zvezdinog poraza u Berlinu: Smart je tragičar, bez Teodosića crveno-beli ne liče na tim

To je nešto što ne može da se kontroliše, a sva "nervoza" koja izbija iz igre crno-belih u proteklih nekoliko mečeva mogla bi da bude razbijena samo jednim trijumfom, uprkos tome što u Arenu dolazi protivnik koji nije bauk.

Ipak, daleko od toga da je Žalgiris tim koji će doći u Beograd sa belom zastavom. Predvođeni Kinanom Evansom Litvanci na momente znaju da deluju prilično nezgodno, a pojačani evroligaškim veteranima poput Edgarasa Ulanovasa i Rolandsa Smitsa, odnosno "stene" u reketu u vidu Kevarijusa Kejsa, izabranici Andree Trinkijerija mogu da naprave probleme mnogima.

Partizan to, sa druge strane, ne bi trebao i ne bi smeo da dozvoli, pogotovo ne pred svojim navijačima. Arena će, zasigurno, ponovo biti ispunjena do poslednjeg mesta, a na Željku Obradoviću, tek oporavljenom kapitenu Kevinu Panteru i ostatku tima je da poverenje opravdaju.

KK Partizan KK Monako Alo/Marko Metlaš
 

Željko Obradović: Trinkijeri je doneo agresivnost!

Očekivanja pred ovaj duel izneo je šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović.

- U odnosu na prošlu utakmicu sa njima, Žalgiris će imati trojicu igrača koji dosta znače. U pitanju su Lukas Lekavičijus, Arnas Butkevičijus, koji dosta pomaže odbrani, kao i Brejdi Manek, na poziciji četvorke, a Trinkijeri ga dosta koristi. Njegovi procenti su izvanaredni, igra kvalitetno“, podseća Željko Obradović.

Nema sumnje da je Andrea Trinkijeri doveo neke novitete u igru Litvanaca.

- Dolaskom Trinkijerija, nek igrači su dobili drugačije uloge. Promenio se Žalgiris, dobio na agresivnosti, u poslednjih pet kola ima prosečno po tri osvojene lopte više nego ranije. Uz to, krasi ga procenat šuta za tri, najbolji u Evroligi. Bitno je istaći da se protiv nas i njih svira najviše faulova tokom cele sezone.

Ipak, i Željko Obradović će, nakon dužeg vremena, moći da računa na sve svoje igrače.

- Svi su zdravi, osim što je Tristan Vukčević imao manjih problema sa kolenom, ali je odradio trening. Uvek se radujemo činjenici da smo kompletni, imali smo dva dobra treninga, iz čega bi mogla da proistekne dobra igra protiv Žalgirisa.

Aleksa Avramović Marko Metlaš/Alo!
 

Avramović: Moramo da krenemo od slova Ž

Partizan će se suočiti sa Žalgirisom u 23. kolu Evrolige, a oči navijača su uprte u povratak Aleksa Avramovića na evropsku scenu nakon povrede.

Avramović je već pokazao dobar nivo igre protiv Mege u ABA ligi, a sada se sprema za povratak na parket Evrolige.

Izrazio je optimizam povodom svog prisustva, ističući da se oseća spremno da pruži podršku svojim saigračima.

- Već 15 dana treniram, osećam se dobro, imao sam u početku bolove, ali to je sada prošlost. Nekada imam blag bol, ali ništa što mene može da odvoji sada od terena, jer dobro se oseća i hvala Bogu, fizioterapeuti i lekari su rekli da sam dobro. 

Sa mnogo poštovanja Avramović je govorio o narednom protivniku.

- Pobedili smo ih u prvoj utakmici. igrali smo dobro, krasila nas je nesebična igra, a znamo koliko je teško igrati na njihovom terenu. Promenili su trenera, biće potpomognuti Butkevičijusom koji je odličan odbrambeni igrač. Ali to je isti tim, iste karakteristike igrača. Nadam se da ćemo sutra izaći na teren i pokazati da vredimo. 

Kako ističe, svaki naredni meč je izuzetno bitan za Partizan.

- Svaka utakmica je finale i svaka sledeća je najbitnija. Sada je to Žalgiris, a kasnije za ostale ćemo da se potrudimo da pobedimo, ali prvo sutra da krenemo od slova Ž. Istakao je Avramović kroz osmeh.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading