OBRADOVIĆ PRESEKAO Bez ove trojice igrača Partizan napada Žalgiris

19:17 | 26-01-2024

Košarka 0

Sada, u momentu kada je Partizan bez povreda i u kompletnom sastavu, Željko Obradović je imao muke da odredi na kojih će 12 računati protiv Litvanaca.

Smit
ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Od 20.30 časova će u najvećoj srpskoj dvorani na noge Partizanu doći tim koji u dosadašnjem delu sezone nije ispunio zadata očekivanja, litvanski Žalgiris.

Velikana evropske košarke nedavno je preuzeo nekadašnji strateg crno-belih, Andrea Trinkijeri, koji je na momente pokazivao znake određene promene u sistemu "zelenih", ali daleko od toga da je to bio blistav nivo i nešto čega bi crno-beli trebali da se plaše.

Kako su svi igrači na broju, Željko Obradović je morao da neke od njih izbaci iz sastava, a protiv Žalgirisa se u sastavu neće naći Džejlin Smit, Danilo Anđušić i Tristan Vukčević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Danilo Anđušić Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

PARTIZANE, OVO JE TVOJA ŠANSA! Crno-beli dočekuju Žalgiris u meču u kom je pobeda imperativ

Ova odluka ne čudi, obzirom na to da je tek oporavljeni Aleksa Avramović "ukrao" mesto Smitu u rosteru za ovaj meč, a kako je sezona duga, Željko Obradović će sigurno morati dosta toga da rotira kako bi održao ekipu svežom.

Nešto što je nezgodno kod ovakvih utakmica jeste imperativ pobede, a nema sumnje u to da ga Partizan ima, jer bi sve osim pobede "parni valjak" u nekoj meri odaljile u borbi za plasman među osam (ili deset) najboljih timova u Evropi.

To je nešto što ne može da se kontroliše, a sva "nervoza" koja izbija iz igre crno-belih u proteklih nekoliko mečeva mogla bi da bude razbijena samo jednim trijumfom, uprkos tome što u Arenu dolazi protivnik koji nije bauk.


Ipak, daleko od toga da je Žalgiris tim koji će doći u Beograd sa belom zastavom. Predvođeni Kinanom Evansom Litvanci na momente znaju da deluju prilično nezgodno, a pojačani evroligaškim veteranima poput Edgarasa Ulanovasa i Rolandsa Smitsa, odnosno "stene" u reketu u vidu Kevarijusa Kejsa, izabranici Andree Trinkijerija mogu da naprave probleme mnogima.

Partizan to, sa druge strane, ne bi trebao i ne bi smeo da dozvoli, pogotovo ne pred svojim navijačima. Arena će, zasigurno, ponovo biti ispunjena do poslednjeg mesta, a na Željku Obradoviću, tek oporavljenom kapitenu Kevinu Panteru i ostatku tima je da poverenje opravdaju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading