DERBI ZAČELJA PRIPAO EKIPI IZ NOVOG MESTA Krka slavila protiv Mornara

19:17 | 27-01-2024

Košarka 0

Košarkaši Krke uspeli su posle velike borbe i neizvesne završnice da pobede Mornar sa 79:72 u derbiju začelja ABA lige. Krka ima skor 4-14, Mornar 3-15, a Krka je bolja u međusobnom skoru

KK Krka
ABA liga/Krka/Drago Perko

Najefikasniji u sastavu Krke bili su Juric Macura sa 18, Jan Špan, Leon Štergar i Darko Planinić sa po 13 poena. Kod Mornara, Uroš Luković je postigao 15 poena uz šest blokada, Nemanja Vranješ 12, Markus Veders 10 poena. 

Krka je bolje otvorila meč. Kontrolisala je dešavanja na parketu, dobila prvu deonicu sa 21:15. Barani su uzvratili udarac, pa je na poluvremenu, ekipa iz Novog Mesta, imala minimalan višak – 38:37. 

KLADIONICE SU REKLE SVOJE Evo ko je favorit u novom večitom derbiju

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Uoči poslednjeg kvartala na semaforu je pisalo 59:56 za Mornar, ali je bilo jasno da sledi triler završnica. Krka je posle trojke Hamiltona, na nešto više od tri minuta pre kraja vodila sa 72:67. Luković je pogodio dva penala, podelio dve rampe, Bursać nije pogodio trojku, pa je Krka imala tri poena viška na 90 sekundi pre kraja. 

Cerkvenik je promašio oba slobodna bacanja, ali je Krka stigla do ofanzivnog skoka, a Cerkvenik je pogodio za 74:69. Dan Martin je pogodio za 71:74, usledila je trojka Radovanovića koja je rešila pitanje pobednika – 77:71.

U narednom kolu regionalnog takmičenja, Mornar će igrati protiv Cibone u Baru, dok će Krka ugostiti SC Derbi. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading