"Poraz u Berlinu ne igra ulogu, ZVEZDA JE FAVORIT U DERBIJU" Poznati košarkaški trener dao prednost crveno-belima protiv Partizana

17:15 | 28-01-2024

Košarka 0

Vlade Đurović, nekadašnji košarkaški trener, u programu Arene Sport govorio je o predstojećem derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Vlade Đurović
Vlade Đurović

Pre svega, čuveni stručnjak se dotakao meča Crvene zvezde i Albe.

– Razočarao sam se koliko i što je Novak Đoković izgubio, to me je tako pogodilo! Meni je stvarno neverovatno da je Crvena zvezda odigrala toliko slabo, bez obzira što nisu igrali Miloš Teodosić i Nikola Topić. Bili su lošiji u slobodnim bacanjima, skokovima, pa nikad nisam video da neko timski šutira ispod 50 odsto za dva, pa Dejan Davidovac 0/4 za toliko vremena na parketu. Igrao je mnogo za to što je odigrao. Rekao sam već ranije da je tanak za četvorku, pa se setim da je Nemanja Bjelica bio tu, pomogao bi sigurno.

– Luka Mitrović je baš u krizi od povrede… Onda, Rokas Gedraitis je bio najbolji strelac, a šutirao 5/14, pa Fredi Gilespi ni skok, ni blokada, dao je 14 poena protiv Partizana i odmah sam rekao da će teško do ponoviti. Jago dos Santos je bio najbolji, dobar je igrač, ali nije kreator i nikog ne razigrava. Završi se meč sa dve asistencije, ali je njegov učinak veći nego Džavonte Smart i Adam Hanga.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KLADIONICE SU REKLE SVOJE Evo ko je favorit u novom večitom derbiju

Onda je pričao i o Večitom derbiju, a prednost je dao Crvenoj zvezdi:

– Ovo je utakmica svih utakmica, za šta god da igraju, pa nek je i trening – opet su to Crvena zvezda i Partizan. Partizan ima jednu šansu da je dobije kao gost i da potom Zvezda izgubi od Budućnosti i bili bi prvi, ali to su dva teška uslova da bi bili prvi na kraju. Prvo Crvena zvezda, dakle, treba da izgubi pred svojom publikom, a onda igra protiv Budućnosti u gostima, kada će verovatno imati Topića. I sada da igra Topić protiv Partizana, sve bi bilo drugačije. Kada je tu, svi su na svom mestu, a kada je Jago – on im ništa ne priča i pravi se samo pik – dok je mali pravi, prenese loptu, igra prosto, a to je vrhunac košarke. Mislim da kao i uvek kada se igra na parketu Crvene zvezde, oni su favorit. Bez obzira na poraz Crvene zvezde protiv Albe Berlin, to ne igra ulogu. Zato je Crvena zvezda blagi favorit, 51-49.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading