DA LI JE POGREŠIO? Partizan se odrekao klinca koji dominira u domaćoj ligi, pokriva deficitarnu poziciju

09:49 | 07-02-2024

Košarka 0

Plejmejker za sada ima sjajnu sezonu.

Košarkaši Partizana
ATA Images

Bilo je potrebno neko vreme da Mihailo Petrović pronađe svoje mesto pod suncem. U Partizanu nije uspeo da se izbori za ulogu, prešao je u čačanski Borac, ali ni tamo se nije snašao. Usledio je odlazak u OKK Beograd, gde konačno pokazuje zbog čega važi za talentovanog košarkaša. 

Ovaj 20-godišnji momak iz Prokuplja je trentuno jedan od najkorisnijih igrača Košarkaške lige Srbije. Prosečno beleži 21.2 poena, tri skoka i 6.5 asistencija po meču, uz fantastičnih 61 odsto uspešnosti u šutu za dva!

PALE SE ALARMI Partizan je imao lek za umor, ali nije delovao… Potrebna je mnogo jača doza!

Petrović je tehnički izuzetno potkovan, što bi se reklo, košarku drži u malom prstu, ali mu je uvek bila spočitavana konstitucija tela, iako smo u 2024. godini i takva shvatanja su u modernoj košarci zastarela.

Mihailo Petrović ABA liga/Ivica Veselinov
Mihailo Petrović kao junior Partizana


Sjajan je u driblingu, igri iz pika, brz je, eksplozivan... Pravi potencijal na poziciji koja je u Srbiji deficitarna, pa čak i problematična - na poziciji "jedan". 

Utisak je da je i u Partizanu slično, s obzirom na to da Džejlin Smit, jedini istinski plejmejker u timu, ne igra u skladu sa očekivanjima, pa se postavlja pitanje da li su crno-beli pogrešili što su se olako odrekli talentovanog Petrovića?

Iznesite i vi vaše mišljenje tako što ćete da glasate u anketi dole:

BONUS VIDEO:
Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading