PALE SE ALARMI Partizan je imao lek za umor, ali nije delovao… Potrebna je mnogo jača doza!

11:11 | 06-02-2024

Sportski pogled 0

Crno-beli su se propisno obrukali protiv posrnulog giganta.

Željko Obradović posle poraza od Splita
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

- Verovatno prva stvar koju moram da uradim je da se izvinim svim ljudima koji su došli i koji su gledali ovakvo neverovatno loše izdanje i kad ekipa izgleda ovako kako izgleda, onda trener treba da se zapita i da preuzme odogovornost, ja ću je preuzeti. Još jednom zaista izvinjenje svim navijačima Partizana što su imali priliku da gledaju ovakvo izdanje tima. Velika sramota i osećam veliku bruku i sramotu.

- Sramota. Ne mislim u smislu potcenjivanja Splita koji je odigrao sjajan meč i pogodio dosta šuteva. Naša igra, ovo što smo pokazali, nije nivo na kom želimo da budemo. Treba da se zapitamo, da vidimo gde smo, šta smo i da izađemo iz krize najbrže što možemo. Slede nam bitne utakmice što u Evroligi, što u Kupu. Treba da se izdignemo iz ove situacije.

TO NE SME DA BUDE ALIBI Nikad jača poruka iz Partizana posle debakla: Sramota!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ovako su trener Željko Obradović i igrač Danilo Anđušić prokomentarisali poraz Partizana od Splita u 19. kolu ABA lige. Nije potreban tumač da se shvati da je aktuelni šampion spomenutog takmičenja bio ispod svakog nivoa, čime je još jednom potvrdio da se nalazi u veoma lošoj formi u poslednje vreme.

Kada se ovakve utakmice izgube, logično je da se postave i neka pitanja, kao i da se upale svi mogući alarmi. Vremena je sve manje, crno-beli, kao ni ostale ekipe, nemaju luksuz da prave kikseve, već je potrebno da se zbiju redovi i da se što pre poprave nišanske sprave, jer je današnji Partizan bez šuta samo prosečna ekipa (4/31 protiv Splita je skandalozno loše).

 

 

Ono što bi moglo da bude razlog loših partija "parnog valjka" je samopouzdanje ili motivacija, a možda i od oba pomalo. Naravno, potrebno je ovde postaviti ogradu, jer se samo unutar tima zna mentalno stanje njegovih igrača. Kako bilo, ove probleme je potrebno rešiti u što kraćem roku.

Što se fizičkog dela tiče, mnogi su zaključili da je debakl od Hrvata posledica umora. Naravno, ovakva mogućnost ne bi trebalo da bude isključena, jer ne možemo da znamo šta osećaju igrači. Prosto, nismo u njihovoj koži.

Ipak, delovalo je da Partizan ima lek za ovu boljku, jer u svojim redovima ima nekoliko igrača sa nešto manjim minutažama u Evroligi. Ognjen Jaramaz, Balša Koprivica, Džejlin Smit, Tristan Vukčević, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, a u poslednje vreme čak i Bruno Kaboklo. Većina u svojoj karijeri ima zavidno iskustvo u najkvalitetnijim ligama "starog kontinenta" i ne bi trebalo da kvalitetom zaostaje za, uz dužno poštovanje, autsajderima kao što su Splićani.

Utisak je da bi spomenuti igrači, uz pomoć Džejmsa Nanelija, Zeka Ledeja i Frenka Kaminskog, trebalo lako da izađu na kraj sa žuto-crnima. Jednostavno, njihove minutaže nisu toliko glomazne, pa je utisak da ne bi trebalo da osećaju ozbiljniji umor, već da budu spremni da se nametnu svom treneru kako bi u budućnosti dobili šansu i na međunarodnoj sceni.

Frenk Kaminski Dusan Milenkovic/ATAImages
 

Tu se vraćamo na "čudne" rotacije trenera Željka Obradovića. S obzirom na to da je imao velikih problema sa povređenim igračima, kao i to da se još uvek nije desilo da oni u isto vreme budu na vrhuncu forme, nije neobično što iz meča u meč njihove minutaže variraju. 

Sve u svemu, što se legendarnog Čačanina tiče, zadatak je poprilično jasan - povratak u formi SVIH igrača, makar u toj meri da budu od koristi na terenu, tačnije, da imaju kakav-takav doprinos. Jer, vremena je sve manje. Uskoro dolaze najvažnije utakmice u sezoni.

Da li će Partizan da bude spreman za to?

 

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading