"REĆI ĆE TI MOJ MENADŽER KAKO SAM" Danilović indirektno "pecnuo" Jokića? "Igrači ne razmišljaju svojim glavama"

13:18 | 07-02-2024

Košarka 0

Prvi čovek KSS-a otvoren kao i uvek.

Predrag Danilović
ATA Images

Gostujući u emisiji "(Ne)uspjeh prvaka" na televiziji "Arena sport", Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, između ostalog se dotakao i teme oko odazivanja igrača u reprezentaciju. Uglavnom ih je kritikovao zato što "ne razmišljaju svojom glavom":

- Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš "Kako si?", on kaže: "Reći će ti moj menadžer kako sam". Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki, koji je do poslednjeg dana igrao za nemačku reprezentaciju - rekao je Danilović.

JOKIĆ IGRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Danilovićeve reči obradovale naciju

Govorio je i o tome da najkvalitetniji tim nije garancija uspeha na nekom takmičenju:

- Na Evropskom prvenstvu prošle godine imali smo jak tim. Nije igrao samo Bogdanović. Izgubili smo od Italijana u osmini finala i to je bio kraj priče. Na Svetsko prvenstvo smo bili ispraćeni bez četiri, pet najboljih igrača, a onda dođemo na jednu loptu da osvojimo prvenstvo. Znači, odziv svih najboljih ništa ne garantuje, ali moj san kao predsednika Saveza je da u sastavu budu i Jokić i Bogdanović i Micić. Da svi budu zdravi i da dođu. U tom momentu mi možemo da se nadamo i da pričamo o osvajanju neke medalje na Igrama. To svakako nije nikakva garancije, jer danas svi igraju košarku.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading