"Rešenje je samo jedno - POBEDA" Panter svestan krize u kojoj se Partizan nalazi: Moramo se srediti...

21:10 | 07-02-2024

Košarka 0

Nešto mora da se promeni.

Kevin Panter
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Partizana se pripremaju za izazov u 26. kolu Evrolige, gde će na domaćem terenu dočekati ekipu Bajerna iz Minhena, a kapiten tima Kevin Panter i Aleksa Avramović izneli su svoja očekivanja pred ovaj ključni duel.

Nakon četiri uzastopna poraza, od kojih su dva zabeležena u ABA ligi, a dva u Evroligi, crno-beli su suočeni sa izazovom povratka na pobednički kolosek.

Kapiten Kevin Panter naglasio gde je jedino rešenje za izlazak iz trenutne krize.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kevin Panter Screenshot SportKlub

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U BAJERNU SE PRIBOJAVAJU VRELINE ARENE: Gostovanje Partizanu - jedno od najtežih u Evropi

- Pobeda, da budem iskren, pobeda. Mislim da moramo da se sredimo i da budemo tamo gde treba. Moramo se srediti od sutra nebitno koja je utakmica, moramo se srediti od sada do kraja sezone. Moramo pobeđivati na oba fronta, to je recept.

Slično mišljenje deli i Aleksa Avramović, koji je podelio recept ekipe za povratak na pobednički put.

- Dodatna motivacija nam ne treba, izaći ćemo maksimalno motivisani protiv Bajerna. Imali smo četiri vezana poraza sada, pogotovo su nas oni protiv Virtusa i Splita poremetili, jer su izašli i dali maksimum, mi to nismo uradili što je rezultiralo porazom. Znamo koliko želimo da napravimo uspeh ove sezone, svaka sledeća utakmica je najvažnija.

Avramović i Žoc Marko Metlaš
 

- Definitivno agresivnost u oba pravca i veru u tim, samopouzdanje u šuteve i saigrače, svi verujemo jedni drugima, podići ćemo to na viši nivo. Sve prošlogodišnje utakmice na klackalici smo dobijali, sada nam nekako izmaknu iz ruke i Mega i Igokea, Zvezdu smo stigli, izjednačili i imali šut za pobedu i oni su nam izmakli posle katastrofalnog starta. Treba naći žicu, to je do karaktera ekipe, to će biti prevaga da bude nabolje.

Otkrio je da je ključna stvar uspeha fokusiranost od prvog trenutka utakmice, kako bi se izbegle loše otvorene utakmice i potom jurenje zaostatka.

- Nemam objašnjenje, nije lako, mnogo puta smo krenuli utakmicu loše i kasno „ulazimo“ u utakmicu i onda juriš prednost, vratimo se i budemo u egalu, ali da bi došli do toga se iscrpimo i fizički i psihički. Potrebna nam je ta energija od samog starta i dao sam vam objašnjenje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading