Partizane, šta ćemo dalje?

23:01 | 08-02-2024

Sportski pogled 0

Crno-beli su još jednom, po koji put ove sezone, razočarali mnogobrojne navijače koji su se i ovog četvrta sjatile u najveću dvoranu u državi.

Partizan - Bajern
Marko Metlaš

Fer je reći da Partizan, po svemu prikazanom do ovog trenutka u sezoni, nije zaslužio da se bori za plasman među osam najboljih tima u Evroligi, a kamoli da na tom mestu i bude.

Konfuzija, depresija i nemoć je nešto što karakteriše ovu ekipu "parnog valjka" u proteklom periodu, a Željko Obradović ne uspeva da iz kola u kolo pronađe rešenje za ekipu koja se nalazi u, najblaže rečeno, katastrofalnom momentu.

Košarkaši Partizana zabeležili su peti uzastopni poraz u svim takmičenjima, a završni šamar udarila je ekipa Bajerna, koja je spektakularnom trojkom Silvejna Fransiska kaznila sve loše odluke crno-belih tokom celog meča, a na kraju i onu odlučujuću - ne napraviti faul i u najgorem slučaju otići u produžetke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan - Bajern Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pitanje je odgovornosti

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odgovornost mora da postoji, a pitanje ko će je snositi stoji nad čelnim ljudima košarkaškog kluba Partizan.

Crno-beli su, nasuprot prethodnoj godini, u potpunosti omanuli u prelaznom roku, gde smo od pojačanja videli periodična izdanja Pi Džeja Doužera i Frenka Kaminskog, dok je sve ostalo što je sportski sektor nespretno birao na tržištu ispalo katastrofalno.

To je nešto o čemu treba da se govori, mora biti jasno da Džejlin Smit, Mateuš Ponitka i Bruno Kaboklo nisu ispunili ni jedan procenat očekivanja koji se stavio na njihovo breme samim potpisom za klub kao što je Partizan.

Željko Obradović i njegov stručni štab u potpunosti su omanuli u selekciji ekipe, nećemo ulaziti u to da li je razlog propao transfer Nikole Mirotića ili neka druga priroda, ali definitivno je, pod bilo kojim okolnostima - bolje od ovog je i MOGLO i MORALO biti.

Sada, nakon 26 odigranih kola u Evroligi, Partizan je na skoru 12-14, čime je na samo pobedu iznad ekipa kao što su Milano, Bajern i Anadolu Efes, dok će već sutra Crvena zvezda biti u prilici da dođe u to društvo. 

I to je ono što oslikava kristalno jasno sve - Partizan je odigrao bolje dosadašnji deo sezone za samo jednu pobedu u odnosu na Crvenu zvezdu, čiji su navijači ekstremno nezadovoljni.

Partizan - Bajern Marko Metlaš
 

Kako se probuditi iz depresije?

Kako je Žarko Paspalj u nedavnom razgovoru za naš portal govorio - ogromno je pitanje koliko ova ekipa Partizana može više od ovoga što pruža.

Svakako da limiti ovog sastava crno-belih nisu porazi od ekipa kao što je Bajern u dva navrata, pogotovo ne na domaćem parketu, ali u lošem momentu, loše odluke i depresija oslikavaju se i čine ekstremni vizual sramote.

Videli su ga svi navijači Partizana u četvrtak uveče, a neki od njih će možda nakon trijumfa ekipe Pabla Lasa u Beogradu i definitivno dići ruke od ove sezone i ovog rostera.

Sledi Kup Radivoja Koraća, na kome će Željko Obradović morati da dodatno skrati roster, a možda upravo u tome i pronađe rešenje za nastavak sezone. Pitanja je mnogo, a odgovor zna samo šef stručnog štaba "parnog valjka".

TROJKA ZA GAŠENJE PARTIZANOVIH SNOVA Fransisko "kaznio" crno-bele za ogromnu grešku i pogodio za pobedu Bajerna (VIDEO)

Partizan - Bajern Marko Metlaš
 

Ne zaslužuju kritike svi, neko opravdava dres Partizana

U moru loših stvari i ružnih epiteta koje ćete pronaći na društvenim mrežama o košarkašima Partizana, mora se istaći da je i protiv Bajerna bilo igrača koji su maksimalno odradili svoju ulogu i pokazali posvećenost prema crno-belim bojama.

Pre svih, u pitanju je Kevin Panter, koji je ponovo odigrao sjajan meč i upisao 22 poena, ali i o Frenku Kaminskom i Ognjenu Jaramazu, koji su bili istinski generatori energije u momentima kada je tim Željka Obradovića pokazivao naznake mogućeg pada.

Niko više nije zaslužio prelaznu ocenu, pa čak ni Naneli i Doužer koji su na svom kontu imali deset poena.

Pristup je glavni problem, i to je ono što najviše boli navijače Partizana - kako se došlo do toga da "parni valjak" u svojim redovima ima igrače koji deluje kao da im je svejedno da li su pobedili ili izgubili?

Pitanja je mnogo, a odgovore ćemo, nadamo se, saznati u nekim narednim danima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading