SRBIJA TRIJUMFOVALA, ALI PROMAŠILA BACANJE ZA OLIMPIJSKE IGRE Sjajna partija Ivon Anderson, meč odluke sa Australijom

07:20 | 11-02-2024

Košarka 0

Košarkašice Srbije ostvarile jako važan trijumf protiv domaćina kvalifikacionog turnira

Marina Maljković
ATA Images

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Brazila 72:65 na kvalifikacionom turniru u brazilskom gradu Belem.

Tim trijumfom, izabranice Marine Maljković napravile su veliki, potencijalno i odlučujući korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, a poen je nedostajao da i matematički u ovom meču izbore plasman na Igre u Pariz. Ipak, dve sekunde pre kraja Ivana Raca pogodila je jedno od dva bacanja i tako je Srbiji ostao poslednji meč u nedelju od 21 čas protiv već kvalifikovane Australije, u kojem će trijumf biti dovoljan za prolaz.

SRBIJA OD OČAJA DO SJAJA I NAZAD Sestre Sabali nanele neverovatan poraz "orlicama"

Fenomenalna Ivon Anderson ubacila je protiv Brazila 30 poena za Srbiju i bila apsolutno najbolja igračica našeg tima, sa indeksom korisnosti 35! Srpske košarkašice izgubile su u prvom kolu u Belemu u meču protiv Nemačke, a nakon trijumfa protiv Brazila pred njima je još duel protiv rasterećene Australije (2-0), dok će Brazil i Nemačka igrati od ponoći u noći između nedelje i ponedeljka.

U ovom trenutku, Australija je prva na tabeli sa skorom 2-0, Srbija, Brazil i Nemačka slede sa skorom 1-1, a plasman na Olimpijske igre izboriće tri od četiri ekipe iz grupe. Koš-razlika našeg tima je "nula". U nedelju uveče, Srbiji pobeda sigurno garantuje plasman i to je sve što je u ovom trenutku bitno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading