NEZAPAMĆEN SKANDAL Njujork traži da se ponovi meč, ovo nije viđeno 17 GODINA (VIDEO)

11:35 | 14-02-2024

Košarka 0

Uložena je žalba i nadaju se da će biti usvojena.

nba
Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

Noć između ponedeljka i utorka je, između ostalog, obeležio i pravi skandal na jednoj od utakmica NBA lige. Naime, u samoj završnici meča između Hjustona i Njujorka odigranoj u državi Teksas, dogodila se gruba grešk koja je odredila pobednika.

Furaj mali, furaj sad sredinom!

Sudija Ed Meloj je dosudio faul Džejlenu Bransonu na Eronu Holideju pri nemogućem pokušaju šuta za tri poena sa zvukom sirene. Zahvaljujući tome, Roketsi su slavili sa 105:103, što je razbesnelo Nikse, koji su u međuvremenu uložili žalbu i traže da se utakmica ponovo odigra! 

Zanimljivo je da je spomenuti arbitar kasnije odgledao snimak, priznao grešku i izvinio se ekipi iz "velike jabuke", što, naravno, nije bilo dovoljno, pa će Njujork pokušati za "zelenim stolom" da istera pravdu.

Poznati insajder, Edrijen Vožnarovski, otkrio je da Niksi ne veruju da će susret biti ponovljen, ali da se nadaju da će poeni Holideja biti poništeni i da će se odigrati bar produžetak.

Ukoliko NBA liga uvaži žalbu slavne franšize, to će biti prvi put još od 2007. godine kada je Šekil O'Nil isključen sa meča između Majamija i Atlante, iako je imao samo pet faulova. Sve se to dogodilo na oko 50 sekundi do kraja, pa su se ekipe sastale tri meseca kasnije kako bi odigrale samo to preostalo vreme. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading