Furaj mali, furaj sad sredinom!

10:35 | 14-02-2024

Sportski pogled 0

Mentalna snaga je ono što odvaja pobednika od gubitnika, prosečnog sportistu od šampiona...

Nikola Jović
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Nekada je važno samo sačekati svoju šansu... Možda je tu iza ćoška, možda je potrebno malo više vremena, ali bitno je ostati strpljiv. Sport nije lagan, ume da ozbiljno ošamari, ume da bude nepravedan i surov, ali na kraju oni hrabri, najjači i najbolju isplivaju na površinu.

Ime Nikole Jovića sve se češće izgovara u Srbiji i Americi... Golobradi klinac je prošle sezone stigao u NBA. Došao je u redove Majamija i mnogi su bili začuđeni odlukom. Bilo je jasno da neće biti mnogo prostora, da je potrebno vreme i da Nikola sigurno neće biti u prvom planu, ali...

Ovaj klinac je pokazao da ima mnogo jaku glavu. Šta je sve prošao u Americi za ovaj kratak period. Otpisali su ga, slali ga u razvojnu ligu, pa onda vraćali. Bilo je mnogo utamica koje je gledao sa strane. I kada bljesne, i kada se očekuje da nastavi, trener Spolstra ga samo skloni u drugi plan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nikola Jović EPA

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Nikola nikada nije odustao, radi iz dana u dan sve jače i jače. 

- Bio je veoma posvećen. Vidim zrelost i rast u odnosu na prošlu godinu. Čak se i nosi sa tim kada se momci vrate, da se ne obeshrabruje, već nastavlja da radi. Posle meča sa Bostonom je otišao je u teretanu odmah posle meča, da više radi sa trenerima. Kada momak počinje da radi to, vidite da stvari počinju da se menjaju - objasnio je Spolstra.

NIKAD JAČA GLAVA Ameri u šoku zbog Srbina: Otpisivali ga, omalovažavali, ali se sve je izdržao

Darko Miličić je možda imao veći talenat, ali je odustao... Jović sa druge strane nije i nagrada je stigla. 

Postigao je 24 poena uz sedam skokova i tri asistencije u pobedi Majamija nad Milvokije. Preko puta njega bio je moćni Janis, a Srbin je pokazao pun potencijal.

Lako je doći do poruke... Priča Nikole Jovića moža da bude inspiracija za sve. Kad ne ide, kad je teško, ti zapni jače. 

Ovaj mali je krenuo "kroz sredinu" i neće stati. Srbija ima novu veliku NBA zvezdu u rađanju. Jeste Nikola, ali nije Jokić. Razlika je samo jedno slovo, a svi će ga upamtiti, to je sigurno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading