KO SU MOMCI KOJI PRETE PARTIZANU? Razbili Megu, a tu su Lebronov bivši saigrač, "propali" talenat i "Teo za sirotinju"

19:30 | 16-02-2024

Košarka 0

Ovakav ishod bio je iznenađenje samo za nekoga ko nije gledao Košarkašku ligu Srbije ove sezone.

KK Vojvodina
ABA league Dragana Stjepanović

Ono što je podatak za ponos domaćeg šampionata jeste da je, nakon Čačka 94 (koji je izbacio "starijeg brata" Borac) i novosadska Vojvodina obezbedila plasman među četiri najbolje ekipe na Kupu Radivoja Koraća.

Baš kao što su to uradili i Čačani, tako je i "stara dama" eliminisala ekipu iz ABA lige, Megu, koja ni u jednom trenutku meča u niškom Čairu nije mogla da se uzme u obzir kao ravnopravan protivnik.

Ekipa Marka Baraća je razbijena, ali ne od tima za koji se ne bi očekivalo da je kadar da uradi tako nešto.

Vojvodina je slika i prilika znatno kvalitetnijeg rada i ulaganja koja se dešavaju u proteklom periodu u elitnom rangu domaće košarke, a kulminacija je stigla već u četvrtfinalima najmasovnijeg košarkaškog takmičenja u Srbiji.

NOVO IZNENAĐENJE U NIŠU Vojvodina srušila prošlogodišnjeg finalistu Kupa Radivoja Koraća

A ko su momci koji su srušili Megu i (verovatno) zakazali polufinale sa Partizanom, koji će pre toga morati da eliminiše Hercegovac iz Gajdobre, "komšiju" upravo Vojvodine.

Sastav koji je Vojvodina napravila ove sezone nagoveštavao je da bi Novosađani mogli da imaju najviše ambicije na svim frontovima na kojima se takmiče, ali verovatno niko nije mogao da zamisli scenario kome danas svedočimo.

Jedan ABA ligaš je bačen na kolena, nakon Borca u prvom danu, a ovo su neka od poznatijih imena za koje ste (verovatno) već čuli ukoliko ste pratili regionalnu košarku u proteklom periodu.

KK Vojvodina ABA league Dragana Stjepanović
 

Džared Kaningem - bivši Lebronov saigrač

Momak čiji je transfer u Novi Sad pukao poput bombe u Košarkaškoj ligi Srbije jeste Džared Kaningem.

Nekadašnji NBA košarkaš je neko čije je ime u proteklim godinama bilo izuzetno cenjeno, kako u svetskoj, tako i u evropskoj košarci, te smo pre samo nekoliko godina imali priliku da gledamo njegovu i te kako pristojnu rolu u minhenskom Bajernu.

Sada je situacija malo drugačija, te je njegov dolazak u Vojvodinu bio nagoveštaj svega što se kasnije desilo, a Novosađani su verovatno na konto njegovog transfera dalje i gradili tim u nastavku sezone.

Pokazao je i protiv Mege Kaningem da je i dalje "suv" rutiner, da i kada ne poentira može da iznudi faul i smiri ekipu u kriznim situacijama, a možda je upravo to prelomilo da se dođe do pobede protiv ABA ligaša.

KK Vojvodina ABA league Dragana Stjepanović
 

Petar Rakićević - momak oko koga su ratovali Zvezda i Partizan

Da li se sećate simpatičnog plejmejkera neobične konstitucije, koji je sredinom prošle decenije žario i palio igrama u dresu valjevskog Metalca u regionalnoj ABA ligi? To je bio Petar Rakićević.

Njegove fenomenalne igre izazvale su pažnju domaće košarkaške javnosti, a privukle su interesovanje Crvene zvezde i Partizana, koji su se našli u pravom malom košarkaškom ratu oko njegovih usluga.

Imao je sve predispozicije da bude vrhunski, reprezentativni plejmejker, ali mu je prelazak na Mali Kalemegdan, uprkos dogovorenom transferu u crno-bele redove, na kraju, ispostaviće se, bio pogrešan potez.

Nije igrao na nivou, a kasnije je igrao u "malom milionu" solidnih klubova, a konačno se ponovo pronašao u Novom Sadu, gde ima izuzetno bitnu ulogu kod trenera Miloša Isakova-Kovačevića.

KK Vojvodina ABA league Dragana Stjepanović
 

Marko Ljubičić - prekaljeni plejmejker i "Teodosić za sirotinju"

Ukoliko pratite regionalnu košarku, onda je definitivno da poznajete lik i delo ovog 37-godišnjeg plejmejkera, rođenog upravo u Novom Sadu.

Još od kada je započeo profesionalnu karijeru 2009. godine bilo je reči da se radi o "paklenom" organizatoru igre, ali je karijera Marka LJubičića uglavnom bila vezana za regionalne okvire.

Probio se igrama u dresu valjevskog Metalca, u sezoni kada je ovaj klub igrao u regionalnom ABA šampionatu, a putevi su ga kasnije vodili u MZT, FMP, Igokeu, Cibonu i mnoge druge klubove... Na kraju se vratio kući.

A tamo je najlepše, što pokazuju i igre ovog prekaljenog organizatora igre, koji često zna da bude ključna osovina između mladosti i iskustva u redovima novosadskog prvoligaša.

KK Vojvodina ABA league Dragana Stjepanović
 

Luka Ašćerić - "odbegli sin" se vratio u stilu

Još jedno ime koje vam je zasigurno poznato ukoliko ste pratili regionalnu košarku u poslednjih nekoliko godina je Luka Ašćerić.

Ovaj 201 centimetara visoki košarkaš može da pokrije sve pozicije od plejmejkera do niskog krila, a upravo je on bio najzaslužniji za plasman Vojvodine u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je bio nemilosrdan upravo protiv tima u kojem je možda i stekao afirmaciju - Mege.

Sjajan, svestran igrač je Luka Ašćerić i neko ko je uvek bio produžena ruka trenera na parketu, a takav je status zadržao i u "srpskoj Atini".

Nakon tri godine provedene u dresu Mege krenuo je put Francuske, gde se nije preterano zadržao u redovima Burga, nakon koga je branio boje Slaska, Evroa i FMP-a, odakle je nakon slabijeg početka sezone stigao u Vojvodinu.

Čini se da mu je to bio sjajan potez, pošto Luka zaista igra izvanredno, što se moglo videti i u trećem četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća.

KK Vojvodina ABA league Dragana Stjepanović
 

Zoran Nikolić - kako ovaj čovek igra KLS?

Kao grom iz vedra neba nedavno je odjeknula košarkaška bomba iz Novog Sada - Zoran Nikolić postao je novi košarkaš Vojvodine!

Iskusni centar započeo je sezonu u redovima Igokee, u koji je stigao nakon sasvim pristojne sezone u Francuskoj, a u Laktašima je njegova projekcija i uloga na početku sezone bila startna petica.

Igrao je izuzetno korektno Nikolić, a Igokea je usled nešto boljih rezultata odlučila da spusti nogu sa gasa i pusti nekoliko bitnih igrača, te je na taj način Zoran završio korak niže, u Košarkaškoj ligi Srbije i ABA 2 ligi.

A tamo je pokazao da je, jednostavno, predominantan za taj nivo. U duelima sa centrima Mege jasno je svima stavio do znanja da je to nivo na kome treba da igra.

Pored navedenih momaka, u sastavu Vojvodine nalaze se i provereni igrači poput Uroša Banjca, Vasilija Vučetića, Tajrela Džonsona i Stefana Savića, dok trener Miloš Isakov-Kovačević sa klupe delegira jednu od najlepših priča domaće košarke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading