Partizan se mučio 20 minuta, ALI IDE U POLUFINALE KUPA: Hrabri Hercegovac pokazao zube crno-belima

21:41 | 15-02-2024

Košarka 0

Crno-beli su, na kraju, uspeli da ostvare ubedljiv trijumf.

KK Partizan
Foto: KSS

Košarkaši Partizana obezbedili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u poslednjem meču četvrtfinala savladali Hercegovac iz Gajdobre rezultatom 92:67.


Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tristan Vukčević sa 15 poena, tri manje je dodao Zek Ledej, na 11 su se zaustavili Aleksa Avramović i Balša Koprivica, dok je na deset poena stao Uroš Trifunović.

Sa druge strane, Dragomir Marić i Miloš Dimić su sa 14 poena bili najbolji kod Hercegovca, dok je deset poena dodao Marko Brekić.

Partizan će u drugom polufinalnom susretu igrati protiv Vojvodine, dok će se nešto ranije Crvena zvezda sastati sa ekipom Čačka 94.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KO SU MOMCI KOJI PRETE PARTIZANU? Razbili Megu, a tu su Lebronov bivši saigrač, "propali" talenat i "Teo za sirotinju"

Partizan - Bajern Marko Metlaš
 

Uprkos tome što konačan rezultat na semaforu to ne govori, košarkaši Hercegovca su pružili junački otpor aktuelnom šampionu ABA regionalnog šampionata, pošto je nakon uvodnih 20 minuta košarke rezultat glasio 37:29 u korist Partizana.

Pogotovo u prvoj deonici crno-beli nisu uspevali da pronađu ritam ni na jednom delu terena, dok je Marko Brekić dobrim startom meča doveo Hercegovac i do vođstva u uvodnim minutima susreta.

Ipak, već u trećoj deonici je ekipu Željka Obradovića popustila početna nervoza, te su košarkaši "parnog valjka", u posebno dizajniranim dresovima za ovaj turnir, uspeli da napadački isporuče sve ono što se od njih očekivalo, te na kraju upišu ubedljivu pobedu.

Uprkos trijumfu, nema sumnje da će Partizanu biti potrebno mnogo više nego što je viđeno večeras kako bi došao do trofeja nacionalnog kupa nakon četiri godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading