A U CRNOJ GORI - ISTORIJA! Da li znate (još) neku ekipu koja već ima dva trofeja u sezoni?

23:00 | 15-02-2024

Košarka 0

Košarkaši Studentskog centra ispisali su istoriju osvajanjem Kupa Crne Gore nakon uzbudljivog susreta, gde su posle produžetka pobedili ekipu Budućnosti iz Podgorice rezultatom 81:80.

ABA liga lopta
Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Prva četvrtina bila je karakterisana izuzetnom čvrstoćom, prikazujući samo 27 poena. Ni jedna ni druga ekipa nisu uspele da se istaknu u napadu, ali je Budućnost uspela da zadrži blagu prednost od +3 na kraju prvog dela igre.

Studentski centar je odgovorio u drugoj četvrtini, preokrenuvši rezultat i stekavši koš prednosti do poluvremena.

Izvanredno su započeli i treći period, dosegnuvi najveću prednost od +9. Međutim, Budućnost je sjajnom završnicom kvartala uspela da se vrati i izjednači rezultat pred poslednjih 10 minuta.

U poslednjoj četvrtini, SC je imao čak +12 i činilo se da je finale Kupa rešeno, ali se Budućnost vratila. Smanjili su na -2 u poslednjem minutu i po, a zatim je SC ponovo stekao +4. Ipak, serijom 7:0, Budućnost je izborila produžetke, uz nekoliko diskutabilnih odluka sudija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK SC Derby (@kkscderby)

"NIJE BILA DOBRA UTAKMICA..." Željko Obradović nezadovoljan posle pobede nad Hercegovcem

U produžetku, Budućnost je imala +4 u poslednjem minutu, ali su košarkaši Studentskog centra preokrenuli situaciju serijom 5:0 i zatvorili meč.

Slobodnim bacanjem u poslednjem napadu, Studentski centar je osvojio trofej u Tivtu.

Ovo je već treća pobeda Studentskog centra nad Budućnošću ove sezone, a drugi put u istoriji Podgoričani ostaju bez Kupa, podsećajući na sličan scenario kada ih je Sutjeska pobedila u Tivtu.

Mateo Drežnjak se istakao kao heroj ekipe sa devet poena u produžetku, od ukupno 11 postignutih za pobedničku ekipu.

Ovaj trijumf označava drugi osvojeni trofej ove sezone za Studentski centar, koji je ranije u finalu ABA Superkupa pobedio Partizan.

Komentari(0)

Loading