MILIČIĆ MU UNIŠTIO SAN Legenda NBA jurila Srbina po celoj Americi: Morali smo to da rešimo

08:17 | 16-02-2024

Košarka 0

Karmela Entonija još uvek boli 2003. godine i činjenica da je Darko Miličić izabran pre njega na NBA draftu

Miličić
Marko Metlaš

- Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, dobijao trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo - počeo je priču Entoni.

Uoči drafta saznao je da će Detroit ipak izabrati Darka Miličića pre njega.

- Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem mesto gde trenira, da dođem do njega. Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao, to je istinita priča. Hteo sam da ga pronađem, da ga pobedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita.

UDARIO SRBIN NA SRBINA Vasa slao sve "po burek", Bogdan ruši NBA rekorde

Na kraju je Melo završio u Denveru, koji ga je izabrao kao trećeg pika. Za Nagetse je igrao od 2003. do 2011. i postao je jedan od najznačajnijih igrača u istoriji franšize.

- Morao sam da se uzdignem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo - zaključio je Entoni.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading