OVE REČI BOLE... Danas je jedan od najboljih košarkaša na svetu, a njegova porodica tvrdi da Srbija nije htela Luku Dončića

12:24 | 16-02-2024

Košarka 1

Luka Dončić je danas velika košarkaška Zvezda, nosi dres Slovenije, ali...

Dončić
AP Photo/Mike Stewart

Rođeni stric Lukinog oca Saše, Stojan Dončić, i danas živi u selu Biča, južno od Kosovske Mitrovice.

Stojan je pre nekoliko godina objasnio kako je njegov rođeni brat Srbobran sa suprugom otišao u Sloveniju gde je dobio sina Sašu, a zatim i unuka Luku.

- Ovde smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još pre 40 godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao uspehom da ja sad stalno pratim američku ligu. Meni je puno srce, i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. A Luka je već obišao svet i postao jako poznat. Verujte mi, svi me pitaju šta mi je Luka. Ja sam sada zbog njega postao važan - pričao je Stojan Dončić za Kosovo Online.

REKORD FRANŠIZE Dončić i Dalas postigli skoro 150 poena, demolirana je najtalentovanija ekipa u NBA ligi

On je govorio i o finalu Evropskog prvenstva 2017. godine kada je Luka sa Slovenijom pobedio reprezentaciju Srbije.

- To je kao kada bi nekog pitali koju ruku da mu otkinete, levu ili desnu. Ne bih voleo nijednu. To je neobjašnjivo, ali dete je sportista, plaćen je i radi za novac. Često i ne želim da gledam.

U drugom intervjuu za RTV KIM, Stojan je sa gorčinom govorio o kiksu Srbije da ne uzme Luku.

- On je naša krv, uslovi su bili tada da nije mogao da igra za Srbiju... Ne bih sad da govorim zbog čega nije igrao za Srbiju. Nisu ga hteli, jednostavno mogu da kažem. Mislili su da je to običan neki košarkaš, međutim, ispalo je da dete super, inteligentno i previše.

Stojan još čeka da ga Luka poseti. Isprečila se viša sila...

- Sa Lukinim ocem se čujem telefonom. Ali nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vreme je učinilo svoje. Udaljilo ga je od porodičnog korena - sa žalom u glasu konstatovao je Stojan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
padre

16.02.2024 13:22

Dajte, ne bulaznite, nikad on ne bi igrao za Srbiju! Čuj, njegov stric sa Kosova zna, da ga nisu hteli, dok mu majka i otac pojma nemaju o tome!