TOPIĆ ZALUDEO AMERIKANCE Evo koje mu mesto na NBA draftu predviđaju

19:19 | 16-02-2024

Košarka 0

Topić, prema prognozama, ostao prvi vrhu za naredni NBA draft.

Nikola Topić na meču sa Igokeom
Aba liga Dragana Stjepanović

Prema svim predviđanjima trebalo bi Nikola Topić da bude najviše rangirani Srbin na NBA draftu još od Darka Miličića i 2003. godine.

Sada, da li će prebaciti to drugo mesto ili ne, veliko je pitanje. Pojedini veruju da bi mogao da bude čak i prvi izbor dok je ugledni "Bličer riport" u najnovijoj analizi prognozirao 18-godišnjem plejmejkeru treće mesto.

Sa njega bi, kako sada stvari stoje (mada lutrija tek treba da bude obavljena), mogli da biraju San Antonio Sparsi. I ne možemo da kažemo da nam već ne ide voda na usta od potencijalnog tandema Topić - Vembanjama.

Zamislite samo koliko bi obojica profitirali jedan od drugog. Francuz od sjajnih asistencija i pregleda igre Srbina, a naš igrač od monstruzonih zakucavanja Viktora, otvaranja prostora u reketu za prodore, jakih blokova...

Top i Teo ABA liga/Dragana Stjepanović
 

 

I dok mi polako zamišljamo sve to, "Bličer riport" u tekstu navodi:

- Mogli bi Sparsi unaprede bekovsku rotaciju, posebno sa Topićevom kreativnošću i kredibilitetom. Pre nego što je došao u Crvenu zvezdu i povredio koleno, 18-godišnjak je prevodio ABA ligu po asistencijama, što je uverljiv podatak zasnovan na sinimcima koji ističu njegovu funkcionalne dimenzije za plejmejkera, veštinu dodavanja i napadanja defanzivaca pravovremenim driblingom i šutevima.

Ne staje se tu sa hvalospevima, naprotiv.

- Ali, on je takođe bio neverovatno efikasan finišer koristeći svoju veličinu i sposobnost za kreaciju šuteva. Postoje neka pitanja o njegovoj doslednosti u šutu i ​​odbrani, ali nijedno nije alarmantno da negira potencijalnu vrednost koju Topić dobija svojom kreacijom na napredom nivou, pripremom, poentiranjem na obruču - stoji u tekstu uglednog američkog medija.

Sve ćemo saznati za otprilike četiri meseca pošto je NBA draft ove godine zakazan za 27. jun.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading