"U procesu smo, OVO NIJE BILO PRETHODNIH GODINA": Aleksa Avramović jasan na reprezentativnom okupljanju (VIDEO)

19:52 | 19-02-2024

Košarka 0

Poznato je da selektor Pešić i organizator igre Partizana imaju jako dobru saradnju.

Aleksa Avramović
FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije danas se i zvanično okupila pred novi kvalifikacioni ciklus.

Orlove očekuju dueli sa reprezentacijama Finske u Beogradu i Gruzije u Tbilisiju, te je selektor Pešić tim povodom tim okupio odmah nakon nacionalnih kupova.

Svoje prve utiske iz nacionalnog dresa izneo je Aleksa Avramović.

- Uvek je lepo doći u reprezentaciju i okupiti se sa starim drugarima, nismo se videli 5-6 meseci od Manile. Došli smo sa jasnim ciljem. Imamo mečeve sa Finskom i Gruzijom, znamo koliko će nam, posebno u Grziji biti teško, imaju dobar i iskusan tim koji godinama igra zajedno, predvođeni Šermadinijem i Šengelijom. Finska je isto dobra ekipa i dugo godina je zajedno. Mi smo se okupili, imamo igrače koji igraju u Evroligi, što nije bilo prethodnih godina, povezaniji smo iz prozora u prozor i očekujem da budemo dobri - rekao je Avramović, koji je istakao da su se igrači fokusirali trenutno na sebe:

- Kratak je vremenski period, mali broj treninga, veliki broj informacija koje treba pokupiti i za nas sistem i za igru protivnika, pogotovo za tu drugu utakmicu, gde imamo jedan trening da se spremimo. U ovom trenutku smo mi u procesu upoznavanja nas i našeg sistema - rekao je plej Srbije

Istakao je da se nada dobroj atmosferi.

- Prelepo, ovde smo overili protiv Britanije pobedom plasman na Svetsko prvenstvo, uvek je lepo, svi dođu da nas bodre.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari(0)

Loading