"ŠOKIRAO SAM SE KADA SAM ČUO" Luka Mitrović otkrio kako se osećao kada je saznao da će biti kapiten reprezentacije (VIDEO)

20:05 | 19-02-2024

Košarka 0

Ovo je velika čast za njega.

Luka Mitrović
FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije danas se i zvanično okupila pred novi kvalifikacioni ciklus.

Orlove očekuju dueli sa reprezentacijama Finske u Beogradu i Gruzije u Tbilisiju, te je selektor Pešić tim povodom tim okupio odmah nakon nacionalnih kupova.

Svoje prve utiske iz nacionalnog dresa izneo je novi kapiten, Luka Mitrović.

"U procesu smo, OVO NIJE BILO PRETHODNIH GODINA": Aleksa Avramović jasan na reprezentativnom okupljanju (VIDEO)

- U nekim drugačijim bojama i opremi, ali sa velikom motivacijom i željom kao i svaki put kada se nađemo na okupljanjima reprezentacije ostavljamo sve klupsko iza sebe, sve lepo, loše, uspešno, manje uspešno. Imamo samo jedan cilj u glavi, a to su ove dve utakmice u ovom prozoru i da pokušamo za ovaj kratak period da se što bolje pripremimo. Nije lako, svi mi dolazimo iz nekih drugačijih sistema i pravila, potrebno je sada se prešaltati na to što Pešić zahteva od nas i da zabeležimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dve pobede.

Osvrnuo se i na to što će biti kapiten, te da se iznenadio zbog te odluke.

- I ja sam (smeh). Izuzetna mi je čast. Jutros sam se šokirao na treningu kada sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao juče da je bilo kada sam bio među najmlađima. Sada u nekoj drugačijoj ulozi. Ništa preterano se neće menjati nego svaki prethodni put kada sam bio tu. Uglavnom su tu ekipe koje manje-više nastupaju u istim ili sličnim sastavima, koje se poznaju bolje nego mi, pa su se zato u prošlosti dešavala 'iznenađenja'. Dobra je stvar taj dogovor iznjeđu FIBA i Evrolige, koja dozvoljava i Evroligašima da nastupe u prozorima, tako da će svi biti znatno kvalitetniji. Očekuju nas dve teške utakmice, bez obzira na protivnika već s obzirom na okolnosti. Vidim da su momci svi srećni što su tu, nestrpljivi, motivisani da rade, moramo biti fokusirani sto posto, kako bi kratak period najbolje iskoristili.

Dotakao se i toga da li je bilo "peckanja" oko finala u Kupu Radivoja Koraća.

- Ma ne... Juče smo bili na ručku svi zajedno. Ne priča se toliko o Večitima ovde, mnogo manje nego što mislite. Atmosfera je ono čemu sam se radovao pre ovog prozora, što ću sa nekim momcima ponovo deliti svlačionicu i parket. Iskren da budem, jako je lepo raditi u takvoj atmosferi. I vi ste posvećeniji i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija. Kao što sam rekao, većinu momaka znam i jedva čekam. Jutros smo odradili prvi trening, večeras će biti prvo košarkaški trening, pa ćemo moći da se ponovo nadmećemo i sarađujemo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading