JOKIĆ PONOVO SVE ŠOKIRAO Nikola otkrio koje su mu želje za rođendan, samo su mu tri stvari u glavi (VIDEO)

16:22 | 20-02-2024

Košarka 0

Džokeru su samo porodica i konji u glavi

Jokić
AP Photo/Darron Cummings

Srpski košarkaš Nikola Jokić 19. februara je proslavio 29. rođendan, a najveće želje su mu da mu je porodica dobro, da mu konji pobeđuju na trkama i da skoči bandžijem.

Jokić je poznat kao povučen, porodičan čovek, koji ne govori mnogo o svojoj privatnosti, ali je tokom NBA Ol-stara dopustio svetskoj javnosti da ga malo bolje upozna, pa je iskreno odgovarao na brojna pitanja koja interesuju navijače.

Upitan je Nikola da li je bilo tenutaka kada nije bio siguran da može da uspe u najjačoj ligi na svetu.

- Oh da, naravno. Još uvek mislim da možda neću uspeti...šalim se. Ipak, gledajući svoj put, mislim da je moj slučaj stvarno jedinstven. Došao sam ovde da bih trenirao, bukvalno trenirao. Sada sam u situaciji da na Ol-star utakmici predstavljam Denver nagetse i svoj rodni grad,  porodicu... - rekao je as Denvera.

Na pitanje šta želi da doživi ove godine i čemu se raduje, imao je zanimljiv odgovor.

- Uh, 29! Misliš da je to samo broj, ali nije. Zašto nije? Ne znam. Mislim da kada napuniš 30 godina više nisi mlad, tako da se ne radujem! Ne volim svoj rođendan,  ne sviđa mi se. Šta želim da doživim? Da skačem bandžijem! Šalim se, nemam velike ciljeve i velike snove. Želim male stvari, želim da je moja porodica zdrava. Da moji konji pobede trke, neki mali uspesi me ispunjavaju. Ne treba mi ništa veliko i sjajno. Srećan sam sa malim pobedama - naveo je Jokić, veliki zaljubljenik u konje i konjički sport.

Jokić i konj Vladimir Marković
 

 

Radostan je Nikola zbog velikog uspeha njegovog Denvera minule sezone, a upitan je da li je naučio neku lekciju.

-  Ispisali smo istoriju, to je nešto po čemu ćemo biti upamćeni. Stavili smo naša imena u neko nasleđe. Mislim da je to nešto zaista jedinstveno. A lekcije koje sam naučio... To je teško pitanje za mene. Možda ne učim lekcije. Samo živim svoj život bez lekcija. Osećam se tako dobro. Sviđa mi se. Još uvek nemam vremena za razmišljanje i ne znam zaista šta sam naučio o sebi. Ne želim da zvučim kao kao guru. Možeš učiniti sve... šta god ti je u mislima.

Govorio je popularni Džoker i o tome kako se psihički nosi sa velikim brojem utakmica.

- Mislim da mi tu mnogo pomaže porodica! Evo, moj konj je pobedio u Rimu, ako neko želi da zna. Da, moj konj je bio dobar, a takve stvari mi pomažu. Tada ne razmišljam o košarci tokom celog dana, razgovaram sa prijateljima ovde, zatim razgovaram sa prijateljima u Srbiji o trci takođe. Provodim vreme sa porodicom...

Nikola je u Denver stigao kao mladić, a sada je oženjen, porodičan čovek koji ima dete. Upitan je kako bi opisao čoveka u kojeg je izrastao i kako gleda na tim i grad koji rastu zajedno sa njim.

- Smatram da smo, reći ću, tihi divovi, ako to ima smisla. Moj život ide zaista uzbrdo, na ličnom planu ide polako i dobro i na tome sam zaista zahvalan. Moja žena, moje dete, cela moja porodica, svi smo zdravi i mislim da je to najvažnija stvar u životu, bukvalno. Čak i Denver ne pravi buku, znate, mi smo kao talas, jednostavno... Tihi divovi.

Nikola kaže da ne bi mogao da izabere drugi tim.

- Ne. Mislim da sam razgovarao sa nekim pre nedelju ili dve i da sam rekao da mogu sada da biram neki tim, sigurno bih izabrao Denver nagetse. Priča je neverovatna i veća je od košarke, koja nam je pružila neverovatan život. Živimo u sjajnom gradu i sve to, ali porodica je nešto poput sidra i drži nas sve zajedno - rekao je Nikola Jokić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading