GROBARI ODUŠEVLJENI Egzum se prisetio Partizana, posebno pomenuo Obradovića

17:10 | 24-02-2024

Košarka 0

Bivši košarkaš Partizana o periodu provedenom u Beogradu.

Dante Egzum
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Imao je Partizan nisku Australijanaca koji su ostavili veliki trag u klubu. Od Nejta Džavaija, preko Džoka Lendejla do Aleksa Marića (mada je on imao ovdašnje poreklo). Ipak, čini se da posebno mesto zauzima Dante Egzum.

Fantastični plejmejker je odigrao sezonu života u crno-belom dresu i, kao što sam priznaje, nosi nezaboravne uspomene iz Beograda.

- Posle Barselone sam odlučio da u neku ruku rizikujem. Odlučio sam da odem u Srbiju, Partizan. Tamo me je dočekao trener koji je neverovatan. Nema boljeg od njega. Obožavao sam taj deo moje karijere - rekao je Australijanac u jednom podkastu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Posebno je Egzum hvalio trenera Željka Obradovića.

- Toliko je poznat, ljudi žele da se slikaju sa njim, neverovatno iskustvo sa navijačima koji su nas terali da dajemo sve od sebe. Ako damo sve od sebe za dres, to je za njih najbitnije. Veoma važno je što sam igrao na poziciji plejmejkera. Mnogo se više razmišljalo u Evropi, trener u Partizanu je imao neverovatne napadačke akcije.

Dante Egzum EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

 

Prisetio se košarkaš Dalasa i perioda kada nije imao angažman i odluke da karijeru nastavi u Evropi, po prvi put.

- Bio sam bez posla, angažmana... samo sam trenirao. Čekao sam neku novu priliku. Znao sam da mi je mesto u NBA ligi. Dži liga je nešto drugo, teško je izaći iz tog sistema. Hteo sam da igram košarku koja nešto znači, hteo sam da se takmičim. Otišao sam u Barselonu, igrao sam Evroligu i bilo je sjajno. Svi žele da pobede, žele da se nadmeće. To mi je bilo najbitnije, ne kažem da u NBA ligi ne želi da se pobeđuje, ali imam osećaj da se lako prelazi preko poraza.

Priznaje Egzum da mu je jedini cilj bio da se iz Evrope vrati u NBA ligu što mu se i ostvarilo prošlog leta.

- Mogu da pričam priče o porazima u Evropi, pritisak je veliki kada su u pitanju pobede. Kada sam došao u Barselonu, samo sam razmišljao kako da se vratim u NBA, nebitno da li smo pobedili ili izgubili, samo sam hteo da imam dobru partiju, to je bio taj mentalitet iz koga sam veoma brzo izašao - zaključio je Australijanac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading