JAVIO SE OSTOJA MIJAILOVIĆ: Nisam budala što sam rekao da napadamo F4, niko od nas nije srećan rezultatima

15:10 | 25-02-2024

Košarka 0

Veliki pažnju javnosti je izazvalo gostovanje prvog čoveka Partizana.

Ostoja Mijailović
ATA Images

Još uvek se ne smiruju strasti u pričama i polemikama oko budžeta Crvene zvezde i Partizana. Nedavno se javno tom prilikom obratio prvi čovek crveno-belih, a danas i crno-belih.

Gostovao je Ostoja Mijailović u jutarnjem programu na TV Prva gde se dotakao mnogih tema. Za početak, one da nije u redu Partizan nazivati državnim projektom.

- Država je pratila naš rast, podržala ga i sada nam daje pet puta više nego 2017. Ali smo i mi podigli naše zarade skoro 50 puta nego pre sedam godina. I ne interesuje me koliko je država podržala druge projekte. Zahvalan sam na tome. Kažu mi ljudi da sam napravio ime u KK Partizan, a 2017. godine je Partizan bio pred gašenjem i da se to desilo, mene i moja pokolenja bi proklinjali doveka. Kada je došao Željko, došao je iste godine i Piksi, došao je i Kari Pešić. I država je sve to pomogla, zašto to ne reći. Ali to što se koristi narativ da je Partizan državni projekat nije pošteno. Neka onda Zvezda objasni kako je dobila prošle godine duplo više novca od nas, 11.000.000 evra naspram naših 5.600.000.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pojasnio je prvi čovek Partizana sve oko finansija kluba od kada je on na njegovom čelu.

- Izbacili smo tačne podatke. Kada sam došao 2017. godine dobili smo od države 1.200.000 evra Zatim, 2018. je dala 1.800.000, a 2019. 2.700.000. U godini korone, 2020, 4.400.000 miliona evra. Onda dolazi Željko Obradović, kada su svi rekli da je državni projekat i dobili smo 5.100.000 evra. Prošle sezone je Partizan dobio 5.600.000 evra. Za ovu sezonu smo dogovorili šest miliona, tri smo dobili, tri ćemo do kraja sezone. Ove sezone smo dobili pet puta više nego 2017. godine. Tu se vidi da država podržava projekat koji permanentno raste. Tu su i naše zarade od sezonskih karata, ulaznica, prodaje sportske opreme. Pre tri godine smo zaradili 1.800.000 evra, pre dve godine 6.800.000, prošle je to bilo 10.000.000 evra, a ove su naši sopstveni prihodi 14.000.000. Kada sam došao, 33.000 evra prihoda je bilo od karata, a sada je 8.000.000 od karata. 

Predočio je javnosti predsednik crno-belih da će klub samo ove sezone na ime poreza platiti 9.000.000 evra i tako u potpunosti sanirati dug.

- Još 3.400.000. Objasniću. Potpisali smo sa Poreskom upravom ugovor o reprogramu. Do sada smo uplatili 5.600.000 za porez. Iskoristili smo donaciju koju smo dobili od navijača. Ostala je još glavnica državi Srbiji, od 3.400.000 miliona i tada ćemo ukupno isplatiti sve. Mi ćemo ove sezone ukupno uplatiti na ime poreza čak 9.000.000.

Ostoja Marko Metlaš
 

 

Za sada, ne može se reći da je ova sezona Partizana ni približno uspešna rezultatski kao prethodna, ali još uvek ima vremena da se stvari isprave.

- Niko od nas nije srećan sa onim što smo do sada postigli na sportskom terenu. Nisu srećni navijači, nisu srećni sponzori, ali nije ništa gotovo, imamo otvorene karte, i dalje smo u igri, jako nam je važna utakmica sa Efesom u četvrtak. Pozivam sve naše navijače da dođu, da se fokusiraju samo na utakmicu, i da nam pomognu da dobijemo tu utakmicu. Ta utakmica nam je važnija i od Kupa Radivoja Koraća. To nam je možda i presudna utakmica da i dalje budemo u gornjem delu tabele, a Top 8 nam je cilj. U ABA ligi smo izgubili neke utakmice koje nismo morali da izgubimo, ali se nadam da ćemo osvojiti jadransku ligu, ući u Top 8 EL i ostvariti oba naša cilja.

Zanimljivo je bilo čuti odgovor na pitanje zašto je Mijailović tokom leta najavljivao da je ambicija kluba da napadne čak i završni turnir Evrolige.

- Sad me pitaju zašto sam u septembru rekao da ćemo napasti F4 Evrolige. Pa, ja nisam budala što sam to rekao. Mi smo ove sezone uložili 25 posto više novca u budžet za sportski sektor nego prošle godine. Ako smo sa prošlogodišnjim budžetom bili na jednu loptu od fajnal-fora, mi ulaganjem u ovu godinu smo podigli i očekivanja. Ne mogu da kažem da Željko nije dao maksimum ili igrači. Svi se bore da naprave dobre rezultate. Nadam se da ćemo tok sezone promeniti u našem interesu.

Jedno od pitanja koje je dobio Mijailović se odnosilo na to da li je istina da je Željko Obradović jedan od najplaćenijih trenera u Evropi?

- Ako imate najboljeg trenera, morate i da ga platite. Kao što je država dala i FSS-u za Piksija, KSS-u za Pešića, Zvezdi za Sferopulosa. Ako vozite F1, morate da znate da vozite, ali i da imate resurse da je vozite. Meni je žao što ne pričamo o uspesima Zvezde i Partizana. Mi se stalno bavimo nekim vankošarkaškim stvarima.

Voleo bi Mijailović i da ne više ne bude prepucavanja sa Crvenom zvezdom i da se tenzije - smanje.

- I jedni i drugi igramo Evroligu. Ja mogu da pričam samo o poslednjih sedam godina, koliko sam ja u klubu. Mi ne treba da se prepucavamo. Moj posao je da održavam dobar odnos sa državom, da obezbedim sredstva, dobre odnose sa 'tiketingom'. Država je dobro uložila novac. To što ovo neko koristi da se prepucava, to je druga stvar. Neko nekada ima više novca, neko manje, ali to je normalno. Uvek ću biti tu da zaštitim zaposlene u klubu, da reagujem kada je potrebno. Na kraju se nije pričalo o utakmici, a najdeblji kraj je izvukla Crvena zvezda o čijoj se pobedi nije pričalo - rekao je, između ostalog, prvi čovek Partizana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading