PEŠIĆ BLISTAO Selekor posle pobede nad Gruzijom posebno pohvalio jednu stvar

20:31 | 26-02-2024

Košarka 0

Utisci selektora posle važne pobede u Tbilisiju.

Svetislav Pešić
FIBA

Uspela je reprezentacija Srbija maksimalnim učinkom da završi prvi "prozor" što je, očekivano, izazvalo veliko zadovoljstvo kod selektora Svetislava Pešića.

Posebno je popularni Kari pohvalio odbranu reprezentacije Srbije.

- Igrali smo dobar meč, agresivno. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru odbranu, posebno na njihovom igraču, Tmomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Imali smo 20 asistencija i devet izgubljenih lotpi, što je dobro. Mislim da je to odlučilo utkamicu. Takođe, imali smo i dobru energiju.

Iskoristiće Srbija ovu pobedu i novu dozu samopouzdanja za Olimpijske igre u Parizu pred koje će se reprezentacija naredni put okupiti.

- Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju i Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre - zaključio je selektor Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading