LUDA PRIČA BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA Baba mu je vraćala lopte, a košarkaš je postao - iz inata

13:00 | 28-02-2024

Košarka 0

Njegov košarkaški put je bio izuzetno interesantan.

Amar Gegić
Alo

Košarkaši Bosne i Hercegovine nisu uspeli da na svom parketu savladaju Francusku u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Vensana Kolea slavila je rezultatom 74:64, a jedan od najboljih igrača "zmajeva" bio je Amar Gegić, koga je na tom meču bodrila baka.

"Sinoć je 16 minuta i 20 sekundi na terenu proveo Amar Gegić. Postigao je sedam poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Bio je tako naš četvrti najefikasniji košarkaš nakon Muse, Kamenjaša i Atića, a nakon utakmice je pokupio simpatije navijača. Družio se s navijačima na tribinama Mejdana, a tamo je bila i njegova nana koja mu je velika podrška, s kojom je objavio i fotografiju", piše sportsport.ba.

"ŽELJKO I JA U ISTU REČENICU? NIKAKO" Trener Efesa biranim rečima o Obradoviću pred duel u Beogradu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amar Gegić (@gegatron23)

Mnogi ističu da je upravo ona najzaslužnija što je Gegić postao košarkaš.

Do sada je u karijeri igrao za Spars, Bajern, Partizan, Slobodu iz Tuze, Cibonu, Pariz i Metropolitans, a sada igra u Gran Kanariji.

"Znate kako, dvorište moje kuće i sestrine je zajedničko, tu sam ja nekad u mladostI postavio koš. Sticam okolnosti, celi kvart je počeo dolaziti na taj koš u našem dvorištu. Amar je bio najmlađe dete, uglavnom par godina mlađi od tih momaka. On je tada izgledao kao da će biti drugi Mesi, Pjanić, bio je te konstitucije. Bavio se fudbalom i njemu niko nije dao da igra. Kao, "ti si mali, ti si fudbaler." I valjda je njemu bilo krivo u svom dvorištu, on ne može da se igra, pa je prešao na košarku. I stvarno se posle dve tri godine već videlo da tu ima potencijala za ozbiljnog igrača. I verovatno je bila i sreća što je bio tako mali tada, sitan. I onda su ga svi postavljali na mesto pleja. A onda, posle toga, on je izrastao dva metra i to je bila njega ogromna sreća. I sada je to velika prednost u ovoj ozbiljnoj košarci. Tako da, taj neki njegov inat da bi mogao igrati sa starijima i u svom dvorištu, njega je motivisao da pređe sa fudbala na košarku i čini se da nije pogrešio", rekao je Amarov otac u jednoj emisiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading