Partizane, sad il' nikad

08:58 | 29-02-2024

Sportski pogled 0

Više nema šta da se čeka - sve ostale šanse su odavno prošle.

željko obradović
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova u najvećoj srpskoj dvorani, u 27. kolu Evrolige, dočekuju ekipu Anadolu Efesa.

Turski sastav pred ovo kolo ima pobedu manje od sastava Željka Obradovića, kome je trijumf apsolutni imperativ ukoliko želi da se eventualno ponovo domogne mesta koje vodi u plej-in elitnog evropskog takmičenja.

Partizan više nema šta da čeka, sve ostale šanse su već odavno ispuštene, a kiksevi poput poraza od Bajerna na svom parketu se neće ispraviti sami od sebe. Željko Obradović i njegova ekipa to jako dobro znaju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Srpski treneri su teški, VASA MOŽE DA DOMINIRA U NBA" Tibor Plajs za Alo Sport pred Partizan otkrio i kog Srbina najviše pamti

žoc Printscreen/Instagram  

Željko mora da "smiri" ekipu

A da li će Partizanu bilo šta u ovom trenutku moći da ide lako, pogotovo nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde? Jako teško.

Gotovo je sigurno da će ovo biti još jedan izuzetno težak meč za crno-bele, koji će od prvog do poslednjeg minuta meča morati da deluju organizaciono i taktički na daleko višem i ozbiljnijem nivou nego što je to bio slučaj u proteklih nekoliko utakmica.

Željko Obradović je priznao da njegovi igrači znaju da odlutaju i da nekada to ne zna da iskontroliše, a najbolji trener u istoriji evropske košarke će morati da "smiri" svoje pojedince i natera ih da igraju pametnije ukoliko želi da "parni valjak" dođe do izuzetno bitnog trijumfa u borbi za plej-of.

Partizan - Bajern Marko Metlaš
 

Navijači kao šesti igrač

Jednostavno tako mora da bude - ukoliko košarkaši Partizana ne budu imali aktivnu podršku svojih navijača tokom svih 40 minuta utakmice, šanse će im biti u određenom procentu manje.

Ipak, Arena je poznata kao mesto koje ima možda i najbolju atmosferu na Starom kontinentu, a i Tibor Plajs je u razgovoru za naš sajt govorio o tome koliko navijači znače crno-belima, pogotovo kada su ovakvi trenuci u pitanju.

- Ova atmosfera ovde je nešto poput legendarne. Svi su videli rilsove, storije, društvene mreže, mislim da su svi čuli za ovo, a i ja sam imao prilike. Video sam mnogo publike, to je ludo - oni guraju svoj tim napred. Atmosfera je neverovatna, glasna, ponekad je teško koncetrisati se, pa čak i orijentisati se. To je nešto što očekujem sutra. Ipak, zato igramo košarku, da bismo igrali u ovakvoj atmosferi.

To mora biti na vrhuncu ukoliko Partizan želi da dođe do trijumfa.

Šejn Larkin EPA
 

Preko puta stoji jedan od najboljih

Da ni Efes ne dolazi pognute glave i sa belom zastavom u rukama u Beograd dovoljno govori činjenica da Tomislav Mijatović na raspolaganju ima drugog najkorisnijeg igrača u Evroligi, Šejna Larkina.

Povremeni reprezentativac Turske se ponovo "preporodio" nakon sezone ispresecane povredama i sada deluje kao u najboljim danima, samo što njegove dobre igre često ne prati rezultat ekipe.

Ipak, Šejn Larkin će definitivno biti neko na koga će crno-beli morati da obrate punu pažnju, ali i pored njega Efes poseduje prilično širok roster, koji ima mnogo rešenja i načina da zapreti.

To će Partizan morati da koliko-toliko neutrališe, samo na taj način se može upisati novi trijumf i prekid crne serije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading