"BIVŠI SAIGRAČI? ONI SU NEPRIJATELJI" Fredi Gilespi jasan povodom predstojećeg meča sa Bajernom

14:11 | 29-02-2024

Košarka 0

Centar crveno-belih nije mnogo mario za to što je do nedavno branio boje Bavaraca.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Fredi Gilespi, nakon sezone i po provedene u redovima minhenskog Bajerna, postao je važno pojačanje Crvene zvezde krajem prošle godine.

Iako je već pokazao svoje sposobnosti u nekoliko navrata pod vođstvom trenera Janisa Sferopulosa, čini se da još nije potpuno uhvatio pravi ritam.

Gilespi nije imao priliku nastupiti na Kupu Radivoja Koraća zbog ograničenja broja stranih igrača koje je Zvezda mogla registrovati. Međutim, vredno je iskoristio pauzu između utakmica kako bi marljivo radio i pripremao se za izazove koji slede.

OVO SU ZVEZDAŠI ŽELELI DA ČUJU Evo kada se Nikola Topić vraća na teren

Gilespi Marko Metlaš
 

Sudbina je postavila zanimljivu situaciju, jer će se Gilespi uskoro susresti sa svojim bivšim timom, Bajernom. 

- Nalazimo se na sličnim pozicijama na tabeli, tako da, biće važna utakmica za obe ekipe i očekujem veliku borbu, počeo je Gilespi, koji je istakao da se nije čuo sa bivšim saigračima:

- Pričao sam pre nekoliko nedelja, kada su oni gostovali Partizanu, ali što se tiče predstojeće utakmice, oni su neprijatelji.

Ističe i koji su kvaliteti Bajerna.

- Trenirao sam sa tim momcima svaki dan četiri meseca. Igraju preko Ibake u reketu, Fransiskovih plejmejkerskih i šuterskih sposobnosti. Vole da rašire igru u napadu, u odbrani se uzdaju u samo Ibakino prisustvo u reketu, Brankovićevu visinu. Imaju veliku širinu sa Vajler Bebom i Bongom, njihovom svestranošću u odbrani. Priprema trenera Janisa za utakmice je neverovatna. Verovatno je pogledao više mečeva od mene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading