NA KRAJU IPAK PORAZ Odlična partija Vase Micića nedovoljna protiv Šarlota, Dončić upisao tripl-dabl (VIDEO)

08:01 | 02-03-2024

Košarka 0

Ipak, i Dalas je na kraju izgubio - i to ubedljivo

Vasilije Micić
AP Photo

Srpski košarkaš Vasilije Micić imao je iza sebe dobru noć kada je u pitanju lični učinak u NBA ligi, ali je njegov Šarlot ipak poražen od Filadelfije rezultatom 121:114! 

Micić je na parketu proveo 28 minuta i za to vreme ubacio je 13 poena i zabeležio sedam asistencija, te tako pokazao da je ušao u kontinuitet kada su u pitanju ta njegova precizna dodavanja. Podsetimo, i u prethodnoj utakmici ih je imao sedam takođe. 

NOLE TRENIRA PUNOM PAROM PRED INDIJAN VELS Đoković objavio snimak iz teretane, društvo mu pravi sin Stefan (VIDEO)

Obe ekipe su bile okrnjene u prethodnoj noći. Filadelfija je igrala bez Džoela Embida, Dientonija Meltona, Roberta Kovingtona, Kevina Ubrea Džuniora i Kenjona Martina Džuniora, a Hornetsi nisu mogli da računaju na Lamela Bola, Marka Vilijamsa i Brendona Milera. Takođe, Set Kari se povredio na pet minuta do kraja poslednje deonice.

Tobajas Haris je imao 31 poen i 12 skokova u redovima Seventisiksersa, dok je Tajris Maksi sa 33 ipak bio najefikasniji. Kajl Lovri je ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova.

Majls Bridžis je sa 27 poena i 11 skokova bio najbolji u redovima Šarlota, Ričards je dodao 19, Davis Bertans je ubacio 14, a po 13 su imali pomenuti Micić i Vilijams.

Luka Dončić je zabeležio svoj 12. tripl-dabl u sezoni, i to protiv trenutno najboljeg tima NBA lige - ekipe Bostona!

Međutim, džabe Dalasu 37 poena, 12 skokova i 11 poena Slovenca kada su Seltiksi slavili ubedljivim rezultatom 138:110 i tako zaokružili sjajan niz od deset pobeda. Boston sada ima 47-12 u NBA , dok je Minesota kao lider Zapada na 42 pobede.

Džejson Tejtumkje bio najbolji u redovima Bostona sa 32 poena, uz pet ubačenih trojki. Džejlin Braun je dodao 25, Porcingis je imao 24, Vajt 13 poena, osam skokova i sedam asistencija, a dvocifreni su bili još i Horford sa 12, Holidej sa 11 i Pričard sa 10.

Kada je u pitanju Dalas. nisu se ostali košarkaši nešto pretrgli da pomognu Dončiću. Kajri Irving je imao 19, Pi Džej Vošington 17, a Derik Lajvli 15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading